0
Ostali sportovi

Foto: STARSPORT

IGRAČI PARTIZANA: Uz navijače smo i mi mnogo bolji. Napunite tribine, da padne Primorje!

Objavljeno: 27.01.15 u 17:35

Vaterpolisti Partizna u četvrom kolu Lige šampiona, koje je na programu u sredu od 17.30 časova, na Banjici dočekuju riječko Primorje.

I baš kao što je nekada davno car Lazar rekao: „Ja ne odlučujem da li ću ići u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, nego po tome koliku svetinju branim“, slično razmišljaju svi u Partizanu.

– Sigurno da su po igrčkom kadru i na papiru bolja ekipa od nas i fizički jača. Međutim, ko god da je u pitanju i kako god da se zove, ne može lako da se provede i odnese bodove sa Banjice. Prošli put nisu znali šta ih je snašlo, ali bukvalno. Uz pomoć navijača možemo da ih iznenadimo. Prošli put nam je to za malo izmaklo, nismo imali ni sreće. Međutim, zašto sada Primorje ne bi izgubilo na Banjici? Sigurno je da ne mogu tek tako da se prošetaju, nećemo to dozoliti. Pozivam navijače da dođu da nas bodre, jer uz njih smo bolji bar za 20 odsto. Sve je bolje kada su oni tu, bolje i brže plivamo… i zato – napunite bazen – poručio je Đorđe Tanasković.

Mnogo toga zavisiće i od najboljeg strelca crno-belih u regionalnom takmičenju, Gavrila Subotića.

– Primorje jeste jako, ima vrhunske igrače i pojedince, ali ono što su do sada pokazali baš i nije na zavidnom nivou i sve ono što mogu. Prošle godine smo na Fajnal siksu sa njima do pred kraj treće četvrtine igrali 6:6, i ove sezone smo videli da možemo sa njima, a i sa svim jakim ekipama da igramo. Došlo je vreme da sve te utakmice koje smo igrali egal, a na kraju gubili sada prelomimo u našu korist. Navijači su nam samo dodatna snaga da iznesemo utakmicu na najbolji način. Prepuštam ulogu favorita gostima, ali neće lako odneti bodove iz Beograda. Svi smo zdravi i spremni, sigurno će biti dobra utakmica – obećava Subotić.

Ekipa Partizana dobija dodatni kvalitet i snagu, a to je sposobnost da se vrati u meč kada se misli da je sve već izgubljeno. Protiv Galtae je napravljena serija od 6:0.

– Pokazali smo i protiv jedne tako kvalitetne ekipe kao što je šampion Turske da možemo da se podignemo i prebrodimo krizu. Potencijal imamo, a jake utakmice koje igramo u TRL i LŠ nam služe da rastemo i podižemo nivo igre – objasnio je Gajo.

Trener Vladimir Vujasinović je rekao da iako jako Primorje nije kao Pro Reko i da je obaveza Partizana da na svom bazenu uvek idu na pobedu.

Slušavši trenera i mlade asove crno-belih, predsednik kluba Aleksandar Šoštar je osetio potrebu da nešto kaže:

– Kao nekome ko je na čelu kluba, ovakva drskost prija za uši i ta priča o kapicama i majici Partizana, to tako i treba da bude… Papir je jedno, bazen je drugo. Mi koji smo prošli kroz to i branili boje Partizana, oni koji su sada tu i za one koji dolaze – nema niakda alibi situacija. Ne smemo se unapred predati, to smo pokazali za ova četiri meseca, a ubuduće će to biti još prepoznatljivije – zaključio je Šoštar, koji je rekao da je mladi tim crno-belih u dosadašnjem delu sezone ostvario rezultate izvan očekivanja, a osvrnuo se i na tešku finansijsku situaciju.

Liga šampiona, 4. kolo

A grupa: Eger-olimpijakos u 18.45, Breša-radnički u 20.30, Barseloneta-Pro Reko u 21.00.

Tabela: 1 Pro Reko 9, 2 Olimpijakos 4, 3 Eger 4, 4 Radnički 3,  5 Breša 2, 6 barseloneta 2.

B grupa: Partizan-Primorje u 17.30, Jug-Solnok u 19.00, Galaatsaraj-Špandau u 20.00.

Tabela: 1 Solnok 9, 2 jug 9, 3 Primorje 6, 4 Partizan 3, 5 Galatasaraj 0, 6 Špandau 0.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter