Na Mitingu u Novom Sadu koji je održan 24. januara srpski reprezentativac Asmir Kolašinac prvi put je bacao kuglu u ovoj sezoni.

Povezane vesti

U svih šest serija kugla je letela preko 20 metara, čime je Kolašinac bio izuzetno zadovoljan. U trećoj seriji imao je najbolji hitac od 20.38 metara.

– Zadovoljan sam trenutnom formom, što sam pokazao na ovom takmičenju. Cilj mi je da održim taj nivo na naredna tri Mitinga u Nemačkoj – rekao je najbolji srpski bacač kugle.

Prvi deo zimskih priprema Kolašinac je odradio u Medulinu, gde mu uslovi za njegovu discipline najviše odgovaraju. Od nove godine bio je u Novom Sadu gde će i ostati do početka Evropskog prvenstva u Pragu.

– Uslovi su mi zaista odlični, od novih stvari moram istaći da mi je Atletski savez Srbije dodelio identičan krug kakav će biti na dvoranskom prvenstvu u Pragu. To će mi pomoći da se što pre pripremim i naviknem na njega – izjavio je Kolašinac.

Zimsku sezonu Kolašinac je započeo u Beogradu, dok će mu naredna tri Mitinga biti u Nemačkoj, kroz šest dana, na kojima će imati šansu da se oproba i sa konkurencijom.

– Cilj zimske sezone mi je da Prag dočekam spremniji nego ikad i da pokušam da oborim državni rekord na Evropskom dvoranskom prvenstvu u martu – za kraj je rekao prvak Evrope u dvorani Asmir Kolašinac.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.