Plivački savez Srbije (PSS) ranije danas nazvao je u saopštenju ministra omladine i sporta Vanju Udovičića „grobarom srpskog plivanja“, uz ocenu da obmanjuje javnost, da bi nakon dva sata povukao to saopštenje i izdao zvanično.

Povezane vesti

PSS je prvo saopštenje povukao, jer kako navode nije dostavljeno na memorandumu Plivačkog saveza Srbije, da bi u novom saopštenju dostavljeno medijima demantovali navode Ministarstva omladine i sporta ali i potpuno izostavili napade na Udovičića.

Plivački savez Srbije u zvaničnom saopštenju ističe da posluje po Zakonu i da niko iz Sportskog saveza Srbije ili neke druge institucije nije dolazio u PSS i „vršio bilo kakav nadzor ili na bilo koji način kontaktirao Savez“.

– Pošto pomoćnik ministra i sam ministar sa uverenjem iznose ove podatke, sve smo uvereniji da se oni oslanjaju na neke neproverene i u svakom slučaju neovlašćene izvore koji ih navode da u javnost iznose stvari koje je lako materijalno dokazati kao netačne – navodi se u saopštenju.

Oni predlažu da se sa ministrom Udovičićem održi sastanak, kako bi se došlo do rešenja i omogućilo normalno funckionisanje srpskog plivanja.

– Ukoliko sistem ne funkcioniše domino efektom, stvaraju se ozbilјne posledice koje neće mimoići ni bazu, ni klubove, ni decu, ni juniore i imaće pored domaćih i medjunarodne posledice – navodi PS S.

Ministarstvo omladine i sporta odlučilo je da ukine finansiranje PSS zbog toga što je, kako je navedeno, radi suprotno zakonu.

 

hotsport.rs/beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.