0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE (Ž): Gutovoj spust u St. Moricu

Objavljeno: 24.01.15 u 14:28

Švajcarska skijašica Lara Gut slavila je na šestom spustu ovogodišnjeg izdanja Svetskog kupa. Gutova je do 12. pobede u karijeri, a druge ove sezone,  došao u vremenu od 1:43.82 minuta, sa 28 stotinki prednosti u odnosu na aktuelnu osvajačicu Anu Feninger.

Treća je bila Mađarica Edit Mikloš, koja je bila 26 stotinki bila sporija od Feningerove. Njoj je ovaj plasman  najveći uspeh u karijeri.

Američka skijašica Lindzi Von, koja je pre četiri dana postavila novi rekord po broju pobeda u Svetskom kupu, spust u St. Moricu je završila tek kao 23. Vonova je napravila grešku i umalo izletela sa staze.

Prvih 10 mesta zauzele su Nemica Viktorija Rebensburg, ispred dve švajcarske skijašice Fabijen Zuter i Nađe Jnglin-Kamer i Karoline Ruis Kastiljo iz Španije, Austrijanka Elizabet Gergl, Tina Vajrater iz Lihtenštajna i Šveđanka Kajsa Kling.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Slovenka Tina Maze sa 985 bodova, ispred Feningerove sa 721 i Amerikanke Mihaele Šifrin koja ima 605.

U poretku spusta vodi Vonova sa 366 bodova, a sledi je Feningerova sa 287.

Takmičenje u St. Moricu se nastavlja u nedelju superveleslalomom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter