0
The Best Of

NBA: Tarner srušio Portland u poslednjoj sekundi, Bulsi preslišali Sparse

Objavljeno: 23.01.15 u 08:23

U nastavku takmičenja u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi noćas su na programu bila tek četiri susreta.

Veče je počelo u Čikagu, gde su domaći Bulsi bili previše snažni za San Antonio. Sjajni Derik Rouz nije izabra za startnu postavu Istoka na Ol-staru, ali je meč okončao kao najefikasniji igrač u oba tima sa 22 poena i 5 asistencija.

Sa druge strane, Bulsi će ipak imati jednog sigurnog učesnika Ol-stara, pošto su navijači izabrali Pau Gasola za startnog centra Istoka. Španac je noćas proveo najviše vremena na parketu od svih startera, upisao je dabl-dabl sa 12 poena i 15 skokova.

Na drugoj strani, niko iz startne postave San Antonija, osim Kavajija Lenarda, nije bio raspoložen za igru. Upravo Kavaji bio je jedini „dvocifreni“ starter sa 16 poena.

Košarkaši Jute Džez slavili su na gostovanju u Viskonsinu, pošto su pobedili Milvoki Baks. Goste je do trijumfa poveo Gordon Hejvord koji je meč okončao sa 24 poena i po 6 skokova i asistencija.

Imali su Baksi priliku u samom finišu, Džerad Dadli je na 6 sekundi pre kraja promašio otvoren šut za tri poena za vođstvo svog tima, probao je i Bendon Najt da izbori produžetke sa zvukom sirene, ali je trijumf otputovao za Solt Lejk Siti.

Trener Jute, Kvin Snider, odlučio je da po prvi put u sezoni u startnu postavu ubaci dvojicu svojih centara koji igraju fantastično ove sezone – Rudija Gobera i Enesa Kantera. Francusko – turska kombinacija je na poverenje odgovorila fantastičnim rolama.

Tako je Rudi Gober ubacio 14 poena uz 10 skokova, dok je Kanter bio apsolutno fantastičan sa 23 poena i 16 uhvaćenih lopti.

Ekipa Portlanda morala je na gostovanje Bostonu bez svog Ol-stara, Lamakrusa Oldridža, koji je na prošlom susretu zaradio povredu članka. Međutim, to nije bio kraj mukama trenera Teroja Stotsa, pošto je ovaj trener noćas gledao i povredu šake Nikolasa Batuma.

Francuz je napustio igru posle dvadesetak minuta i nije se vraćao na parket. Ekipa Trejblejzersa oslonila se na Demjana Lilarda, Ol-star plejmej je ubacio 21 poen uz 7 asistencija, ali to nije bilo dovoljno.

Na drugoj strani Ejveri Bredli je upisao 18 poena, u doskoku se povredio Keli Olinik, ali je čovek odluke bio Evan Tarner koji je na ravno jedan sekund pre kraja, pri deficitu postona od dva poena, pogodio trojku za pobedu svog tima. Tarner je meč završio sa 10 poena, 8 asistencija i 6 skokova.

U poslednjoj utakmici večeri, ekipa LA Klipersa upropastila je Bruklin Netsa. Tim iz Stejpls Centra organizovao je festival atraktivnih zakucavanja, prednjačili su Grifin i Džordan, pa pobeda nije dolazila u pitanje.

Kris Pol je ubacio samo 6 poena, ali je ponovo bio jedan od najboljih igrača na terenu, pošto je proknjižio fenomenalnih 17 asistnecija. Blejk Grifin je ubacio 24, „Deandre 3000“ je upisao dabl-dabl sa 14 poena i 12 skokova.

Rezultati:

Čikago Buls – San Antonio Spars 104:81
Milvoki Baks – Juta Džez 99:101
Portland Trejl Blejzers – Boston Seltiks 89:90
LA Klipers – Bruklin Nets 123:84

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter