0
Ostali sportovi

PSS: Radimo u skladu sa zakonom

Objavljeno: 22.01.15 u 13:37

Predsednik Plivačkog saveza Srbije (PSS) Dragan Radosav rekao je u četvrtak da taj Savez radi u skladu sa zakonom i da bi Ministarstvo omladine i sporta trebalo da nastavi da finansira njegov rad.

– Rad rukovodstva PSS je u skladu sa zakonom. Sredstva koja smo dobili trošili smo namenski, ispunili smo sve programe i obaveze prema plivačima i pozivam Ministarstvo da promeni donetu odluku o prestanku finansiranja kako bi deca koja se bave plivanjem to mogla da nastave i da učestvuju na domaćim i stranim takmičenjima, rekao je Radosav na konferenciji za novinare u Beogradu, prenosi Beta.

Ministarstvo omladine i sporta odlučilo je da ukine finansiranje PSS zbog toga što je, kako je navedeno, radio suprotno zakonu. Kako je za današnji Sportski žurnal rekao državni sekretar za sport Predrag Peruničić, taj Savez je skinut sa budžeta jer je izgubio dva spora, a prema Zakonu o sportu, kažnjeni neće dobijati sredstva dve godine.

– Ministarstvo sporta nam je ukinulo finansiranje, iako je vlada plivanje proglasila sportom prve kategorije. Dogodila se proceduralna greška u PSS, radi se o prekršajnoj prijavi iz 2013. godine, a osoba koja je najodgovornija za taj propust viže nije u Savezu. Svuda postoje propusti, rekao je on.

– Podaci revizorske kuće pokazuju da smo radili po propisima. Mi smo za razgovor sa Ministarstvom, a dok ne dođe do toga uložićemo vanredni pravni lek za prekršajnu presudu koju je Savez dobio, a zbog koje je prekinuto finansiranje. Postoje činjenice koje idu u našu korist i iznećemo ih, a o tome će odlučiti prekršajni sud, dodao je Radosav.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter