0
Ostali sportovi

SP U RUKOMETU: Austrija u osmini finala, Sloveniji drama protiv Brazila

Objavljeno: 21.01.15 u 17:21

Austrijanci su se plasirali u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, savladavši Iran sa 38:26.

Belorusi su došli do prve pobede i to nad Čileom rezultatom 24:23 (14:11). Slovenci su na kraju ipak bili bolji od  Brazila sa 35:32 (19:18) i tako osigurali prolaz u drugi krug najmanje sa trećeg mesta u grupi.

Austrija nije imala težak zadatak protiv Irana. Najbolji je bio Raul Santos sa osam golova, dok je šest postigao Robert Veber. U poraženoj ekipi Sajad Esteki je bio sedmostruku strelac.

I Belorusi su imali lak zadatak protiv Čilea i još mogu da se nadaju osmini finala. Predvodili su ih sjajni Sjarhej Rutenka i Baris Pukouski sa osam golova, dok je za Čile najbolji strelac sa šest golova bio Rodrigo Salinas.

Najzanimljiviji meč dana bio je duel između Slovenije i Brazila. Slovenci su tek pet minuta pre kraja slomili optor Karioka.  Po dva gola Marka Bezjaka i Dragana Gajića doneli su veoma važnu pobedu Slovencima, koji će zbog nje imati mnogo lakšeg protivnika u osmini finala. Najbolji igrač meča je bio upravo Gajić sa 12 golova, dok je u timu Brazila opet Felipe Ribeiro blistao sa sedam golova.

Slovenci se nalaze na trećem mestu grupe A sa tri pobede i porazom, Brazilci su četvrti, Belorusi peti sa isto bodova kao Brazil.

U grupi B, Austrijanci su došli do druge pobede i petog boda, dok je Iran i teoretski ostao bez šansi za dalji plasman.

Rezultati:

Čile – Belorusija 23:34 (11:14)

Iran – Austrija 26:38 (13:18)

Slovenija – Brazil 35:32 (19:18)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter