0
Američki fudbal

NFL: Petriotsi lako, Sihouksi nezapamćenim preokretom do Superboula!

Objavljeno: 19.01.15 u 14:33

Noćas su igrani polufinalni dueli plej-ofa u NFL-u, a kartu za Superboul čekirali su Sijetl Sihouksi neverovatnom pobedom nad Grin Bej Pejkersima posle produžetka 28:22, dok su Nju Ingland Patriotsi lako savladali Indijanapolis Koltse sa 45:7.

Prvo polufinale donelo je nezapamćen preokret kakav nismo imali prilike dugo da vidimo u svetu sporta. Grin Bej je, iako blagi autsajder na ovom meču, počeo bolje od Sijetla i prvo poluvreme dobio sa 16:0. Domaći su morali da krenu u ofanzivu i sa jednim tač-daunom u trećoj deonici podrgejali su nadu navijačima da mogu do preokreta. Međutim previše grešaka i intercepcija od strane Pejkersa dovele su do povećanja prednosti gostiju na 19:7. Taj rezultat bio je na snazi do tri minuta pre kraja kada su navijači uveliko napuštali SenturiLink stadion u Sijetlu, ali…

Prvo je Rasel Vilson pronašao put do end-zone Pejkersa, ali bez previše radovanja, pošto je do kraja ostalo nepunih dva minuta. Ali je onda usledilo loše hvatanje risivera gostiju, koga je lopta pogodila u kacigu umesto što je završila u njegovim rukama. Pomalo komična scena dala je krila Sijetlu da može do preokreta do koga su i došli samo 50-ak sekundi kasnije. Posle tač-dauna, konverzijom za dva poena prešli su u vođstvo od tri poena i svi su mislili da je tada bio definitivan kraj.

Ali nije kraj kada u ekipi imate kvoterbeka kakav je Grin Bejev Aron Rodžers. Jedno po jedno bacanje uveo je saigrače u teritoriju Sijetla i u poziciju da fild golom odvedu utakmicu u produžetak, što je kiker Krozbi i učinio. A u dodatnih 15 minuta, psihološka prednost je ipak bila na strani domaćih, koju su tač-daunom Džermeina Kirsa i njegovim hvatanjem sa skoro 40 jardi rezervisali svoju kartu za Superboul.

Tamo će se sastati sa Nju Ingland Pejtriotsima i Tomom Brejdijem koji je maestralno vodio svoj tim do finala preko Indijalapolis Koltsa. Gosti nijednom nisu uspeli da priprete ‘Patriotama’ koji su kontrolisali meč i ubedljivo slavili na kraju sa 45:7.

Izuzetno zanimljiv 49. Superboul između Sijetl Sihouksa i Nju Ingland Pejtriotsa održaće se na Feniks stadionu u Arizoni, 1. februara od 00:30 po srednjeevropskom vremenu.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter