0
Ostali sportovi

KONAČNO: Počela izgradnja Atletskog stadiona u Novom Pazaru

Objavljeno: 19.01.15 u 17:13

U Novom Pazaru je počela izgradnja savremenog Atletskog stadiona, po najvišim standardima Međunarodne atletske federacije (IAF).

Radove na stadionu, koji će imati osam trkačkih traka dužine 400 metara, tunel za zimske pripreme dužine 110 metara i borilišta za sve skakačke i bacačke discipline, otvorili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i potpredsednik vlade Rasim Ljajić.

Izgradnju stadiona zajednički finansiraju Ministarstvo omladine i sporta i Gradska uprava Novog Pazara, a završetak se očekuje do kraja godine.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je da je Atletski stadion jedan od najznačajnijih i najvećih sportskih infrastrukturnih objekata koji se gradi u zemlji, a koji će Novi Pazar svrstati medju pet-šest gradova sa najizgradjenijim sportskim objektima.

– To je bila želja svih nas, a posebno sportskog Novog Pazara koji dobija nešto što je zaslužio. Finansijsku konstrukciju smo manje-više zatvorili, ostaje nam borba sa rokovima, ali smo se obavezali da do kraja godine imamo i prvo takmičenje na ovom stadionu – rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima ovim stadionom vraća se dug onima koji su proslavili Novi Pazar, a to su atletičari, koji su trenirali u neuslovnim prostorijama i na poljanama, a osvajali su medalje.

– Ovo je poklon za sve one koji su proslavili Novi Pazar, a od njih očekujemo da i dalje treniraju i donose nove medalje u naš grad – poručio je Ljajić.

Ministar Udovičić istakao je da Vlada Srbije ulaže u sportsku infrastrukturu u svim krajevima zemlje.

– Novi Pazar i okolina dali su Srbiji brojne odlične sportiste, a među njima je i mnogo vrhunskih atletičara. Zadatak Vlade je da jednako vodi računa o svim gradjanima naše zemlje, bez obzira na to gde žive. Tim principom vodi se i Ministarstvo omladine i sporta koje gradi i obnavlja sportsku infrastrukturu u svim krajevima Srbije – rekao je Udovičić.

Deo toga, dodao je on, je i Atletski stadion u Novom Pazaru koji će omogućiti dobre uslove za pripreme, a kroz organizaciju domaćih i međunarodnih takmičenja pomoći razvoju ekonomije i sportskog turizma u ovom delu zemlje.

– Sport se mora učiniti dostupnim svima, ne sme da bude privilegija bogatih ili samo ljudi koji žive u prestonici. Kroz seriju infrastrukturnih projekata, kako kroz izgradnju novih objekata, tako i kroz rekonstrukciju postojećih, radimo na tome da svako ko želi da se rekreativno ili profesionalno bavi sportom ima dobre uslove da tu želju i ostvari – poručio je Udovičić.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković istakao je da je Novi Pazar zaslužio jedan ovakav objekat, zahvaljujući fenomenalnim rezultatima atletičara koji su proneli slavu tog grada i Srbije.

– Ovo što se radi sigurno će Novi Pazar staviti na mapu evropske i svetske atletike, organizujući velika takmičenja“, rekao je on, poručivši gradjanima da će do kraja godine imati priliku da gledaju atletske događaje i „svoje atletičare kako pobeđuju u svom gradu.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izrazio je nadu da će se izgradnja objekta završiti do kraja godine i da će mlade nade atletike imati stadion na kome će već sledeće godine biti organizovan veliki miting, a Novi Pazar postati centar atletike.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter