0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

U PARTIZANU SLOŽNI: Završnica meča je najbolji vaterpolo koji smo odigrali ove sezone!

Objavljeno: 17.01.15 u 23:13

Vaterpolisti Partizana napravili su veliki preokret u odloženom meču 1. kola Lige šampiona i savladali Galatasraj sa 10:7.

Trener Partizana Vladimir Vujasinović bio je izuzetno srećan i zadovolajn posle meča.

– Posle nervoznog početka i pritiska koji su ovi mladi igrači nosili zbog cele situacije, ali i šansi koje smo imali a nismo iskoristili, uzdigli smo se i došli do zasluženog trijumfa. Šćepanović je dobar golman, odlično je branio i znali smo da nam ne ide u prilog da mu dozvolimo da se razbrani. Iako smo zaostajali tri gola, preokrenuli smo u trenutku kada smo mislili da je sve izgubljeno. Tada smo našli neki naš mir i preokrenuli stvari. Pokazali smo da imamo živaca i znanja, a 10, 12 poslednjih minuta su najbolji vaterpolo koji smo prikazali ove sezone – rekao je Vujasinović.

Partizan je sredinom treće deonice gubio sa tri gola razlike. Vujasinović je objasnio šta se dešavalo tokom ddruge i treće deonice.

– Problem je bio psihičke prirode. U naše redove se uvukao strah. Kasnili smo u odbrani, u plivanju, prolazio je bliži ugao… Tek kada su pomislili da je kraj, poleteli su. Srećan sam što smo uspeli da se povratimo tokom utakmice, nema mnogo ekipa koje mogu to da urade. Momci su pokazali da imaju psihološku predispoziciju.

Zabeležen je prvenac u Ligi šampiona.

– Pobeda je podstrek za sve nas, da tako nastavimo, od utakmice do utakmice. Prezadovoljan sam učinjenim. Mislim da ova ekipa u naredne tri-četiri godine može, bez preterivanja, da dođe do titule u Ligi šampiona. Naravno, ukoliko ostane na okupu.

Atmosfera je bila za desetku.

– Milina je igrati pred punim tribinama i u ovakvoj atmosferi. Vaterpolo je još jednom pokazao kakav je sport, tako što je sve prošlo bez ikakvih provokacija.

Kapiten Partizana i najbolji strelac na meču sa četiri gola, Dušan Mandić, istakao je da on i njegovi saigrači nisu odustajali ni u jednom trenutku.

– Ova pobeda nam mnogo znači. Hvala publici na ovom predivnom ambijentu, hvala im je što su priredi spektakl. Srce mi je puno posle ove utakmice. Iako smo gubili sa tri gola nismo ni u jednom trenutku odustajali. Probudili smo se na vreme i na kraju došli do preokreta, a igrači Galatasaraja nisu znali šta ih snašlo – rekao je Mandić.

Vaterpolista crno-belih Gavril Subotić je naveo da je njegova ekipa pokazala sav svoj potencijal.

– Prezadovoljan sam nivoom igre, iako je u nekim periodima bilo oscilacija. Mada, to je normalno za ovu mladu ekipu. Nikako nije bilo lako doći do ove pobede. Mislim da ne treba isticati njen značaj. Prve dve četvrtine smo bili u grču, ali u drugom poluvremenu smo pokazali sav naš potencijal i došli do zaslužene pobede – rekao je Subotić.

Sa druge strane trener Galatasaraja Žarko Petrović kaže da je njegov tim sam kriv, jer je ispustio pobedu.

– Znali smo da će utakmica biti ovako teška. Sami smo krivi za ovaj poraz. Imamo problem što ne možemo da prelomimo meč kada treba. Sada je najbitnije da se dovedemo u red, da ne potonemo još više posle ovoga – rekao je Petrović.

Srpski reprezentativac i centar Galte Slobodan Nikić pohvalio je ambijent na Banjici.

– Želeo bih pre svega da pohvalim odličan ambijent i to što nije došlo ni do kakvih nereda. Bilo je predivno igrati u ovakvoj atmosferi. Partizan je apsolutno zasluženo pobedio. Našoj ekipi, iako imamo velika imena,  fale igrači i to se vidi. Pogotovo se videlo u poslednjoj deonici, jer nismo imali snage, nismo mogli da odgovorimo Partizanu. Oni su veliki potencijal i sav talenat koji poseduju su pokazali u drugom poluvremenu –  pohvalio je Nikić Partizanovu školu, a i sam je produkt iste.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter