0
Ostali sportovi

POJAČANJE: Svetski rekorder želi da pliva za Srbiju

Objavljeno: 15.01.15 u 11:53

Ruski plivač, osvajač medalja na Olimpijskim igrama i svetski rekorder na 200 metara leđnim stilom u malim bazenima, Arkadij Vjačanin izrazio je želju da ubuduće pliva pod zastavom Srbije.
Plivački savez Srbije objavio je da je pokrenuo proceduru da ruski plivač dobije srpsko državljanstvo, a ministar omladine i sporta Vanja Udovičić procenio je da to predstavlja interes Srbije. Zbog toga je predmet poslat nа rešаvаnje po hitnoj proceduri.

– Uvereni smo dа će Vjаtčаninovi rezultаti predstаvljаti znаčаjno poboljšаnje nаših reprezentаtivnih performаnsi. Nаročito će drаgoceno biti njegovo učešće u mešovitoj štаfeti uz Velimirа Stjepаnovićа, Ivаnа Lenđerа i Čаbu Silаđijа koje bi nаs približilo osvаjаnju medаlje nа Olimpijskim igrаmа i Evropskom prvenstvu, а time bismo ostvаrili znаčаjаn uspeh zа srpski sport u celini. Plivаčki sаvez Srbije će pokrenuti propisаne procedure kod FINA kаko bi se i njegovo sportsko držаvljаnstvo promenilo – ističe se u saopštenju Plivačkog saveza Srbije, u kojem se izražava u zahvalnost Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću.

Vjačanin ima 30 godina i najveće uspehe ostvario je na Olimpijskim igrama u Pekingu, gde je stigao do bronzanih medalja na 100 i 200 metara leđno. Godinu dana kasnije postao je i svetski rekorder u malim bazenima na 200 metara. Značajno je i to da je na Evropskom prvenstvu 2006. godine u Budimpešti osvojio dva zlata, na 100 i 200 metara leđno.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter