0
Ostali sportovi

FOTO: VK RADNIČKI

RADNIČKI UOČI 3. KOLA LŠ: Revanš Barseloneti za prošlogodišnji poraz u finalu

Objavljeno: 13.01.15 u 17:39

U meču trećeg kola Lige šampiona sastaće se Radnički i Barseloneta, i biće to repriza prošlogodišnjeg finala LŠ. Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“ dočekuju špansku Barselonetu u četvrtak od 16.30.

Oba tima ekipe nisu zabeležila nijedan trijumf u uvodna dva kola, ali je sigurno da Šumadinci imaju veći rezultatski imperativ da pobede, jer je Barseloneta, kao domaćin, već izborila plasman na završni turnir. Španci su u prva dva kola remizirali sa Egerom i Brešom. Kragujevčani su pretrpeli poraze od najvećih favorita za preostala dva mesta na „fajnal-siksu“ – Pro Reka i Olimpijakosa.

– Posle dva uvodna poraza, ova utakmica je izuzetno bitna za nas, jer nam negativan rezultat dosta umanjuje šanse za plasman na fajnal-siks. Neke naše ciljeve u ovoj sezoni smo već ostvarili, čak uradili i više nego što je očekivano, pogotovo samim plasmanom u Ligu šampiona i osvajanjem Kupa Srbije – prvog domaćeg trofeja u kluspkoj istoriji. Međutim, to ne znači da smo se zadovoljili. Vidimo neke svoje šanse u Ligi šampiona i sigurni smo da možemo da igramo sa svakom ekipom u grupi – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Nema sumnje da Kragujevčani imaju veliki motiv da se revanširaju Barseloneti za poraz u prošlogodišnjem finalu (7:6) LŠ.

– Idemo na pobedu protiv Barselonete, ali je sigurno da će i oni pokušati da poprave sliku iz prve dve utakmice. Naš okršaj imaće i drugu dimenziju, jer nas je Barselona prošle godine porazila u finalu i pokušaćemo da im se revanširamo. Oni su promenili samo jednog igrača, Marka Petkovića, koji je ovde sa nama, dok smo mi potpuno izmenili sastav. U Kragujevcu uvek idemo na pobedu i mislim da nijedna ekipa ovde ne može da nas nadigra – zaključio je Stevanović.

Sigurno je da protivnika najbolje poznaje upravo Marko Petković, koji je u prethodne tri sezone sa Barselonetom osvojio tri titule prvaka Španije, dva Kupa kralja, dva Superkupa Španije i već pomenutu Ligu šampiona.

– Barseloneta je jako dobra ekipa, imaju svoj sistem i igraju zajedno godinama. Imali su dosta prostora i siguran sam da su se u prethodne dve nedelje spremali samo za ovu utakmicu, za razliku od nas koji smo osvojili Kup, pa nam je motiv malo pao. Nismo imali dovoljno vremena da se spremimo za ovu utakmicu, ali sa velikom željom i borbenošću igramo na našem bazenu. Svi znaju da se jako teško odnose bodovi sa ovog bazena i daćemo sve od sebe –  kazao je Petković.

On je dodao da ima veliki motiv protiv bivšeg kluba.

– Siguran sam da je ista situacija i sa Aleksandrom Ćirićem i Josipom Vrlićem, sa kojima sam pre par godina igrao u Barseloneti. Imaćemo dodatni motiv da pokažemo da je možda trebalo da ostanemo tamo i da su bolji sa nama u timu. Poznajem svakog njihovog igrača u dušu, znam i neke detalje koji ne mogu da se vidi na snimcima i utakmicama, jer sam u prethodne tri godine dva puta dnevno bio u bazenu sa njima i van njega. Znam kako svaki igrač razmišlja i to bi moglo da bude naša prednost – smatra Petković.

Ulaznice za ovaj meč mogu se kupiti na info pultu zatvorenog bazena SC “ Park“, po ceni od 200 dinara.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter