0
Ostali sportovi

UDOVIČIĆ: Ponosni na sportsku 2014, sledi godina izazova

Objavljeno: 30.12.14 u 15:05

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priredio je danas prijem za sportiste koji su obeležili 2014. godinu i obećao da će država nastaviti da pomaže, ne samo njima, nego i onima koji, za sada, nisu stigli do medalja.


– Možemo da budemo ponosni s ozbirom na veliki broj osvojenih medalja na međunarodnoj sceni. Čestitim i onima koji su bili blizu, a nisu osvojili medalje, ali su napornim radom i zalaganjem na pravi način predstavljali Srbiju, kao i mladima od kojih očekujemo mnogo u budućnosti – rekao je Udovičić na prijemu u Palati Srbija.

Prijemu su prisustvovalii srebrni košarkaši Nikola Kalinić i Stefan Jović, kajakašica Nikolina Moldovan, paraolimpijac Miloš Grlica, dizač tegova Tamaš Kajdoči i mnogi drugi sportisti.
– Srbija je prepoznala značaj rezultata iz prethodnog perioda, 95 odsto sportista je dobilo nacionalnu nagradu, a ostatak će dobiti u januaru. Na taj način šaljemo sliku da ove zemlja vrednuje njihove rezultate“, dodao je Udovičić, a prenosi Tanjug.

Ministar je posebno istakao značaj 2015, kao godine u kojoj sportisti pokušavaju da izbore normu za Olimpijske igre u Riju.
– Sledi nam godina obaveza i izazova, koja će definisati u kom pravcu će ići srpski sport. Bitno je da već imamo dve olimpijske norme, ostalim želim da izbore učešće u Riju i pravaziđu sebe i sopstvene ciljeve.

U ime sportista novinarima se obratila reprezentativka u kajaku Nikolina Moldovan, osvajačica dve medalje na šampionatu sveta u Moskvi.
– Želim da 2015. bude još uspešnija i da u što većem broju odemo u Rio. Neka to bude zajednička vizija za sve nas sportiste – rekla je Moldovan.

Svečanosti u Palati Srbija prisustvovali su i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić zajedno sa reprezentativcima Duškom i Gojkom Pijetlovićem, olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić, osvajačica prve vize za Rio Andrea Arsović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Ðilas, njegov kolega iz Odbojkaškog saveza Aleksandar Boričić i mnogi drugi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter