1
Ostali sportovi

FOTO: RSS

MINIMALAN PORAZ: Domaćin rukometnog SP bolji od Srbije

Objavljeno: 27.12.14 u 20:42

Rukometna reprezentacija Srbije, u podmlađenom sastavu, pružila je odličan otpor domaćinu Svetskog prvenstva 2015, reprezentaciji Katara, ali je na kraju poražena – 26:27 (13:14) u prvom meču turnira u Dohi. U dvorani „Lusail“, u kojoj će biti igrano i finale Svetskog prvenstva, na premijeri pred 7.000 gledalaca, selekcija koju predvodi najtrofejniji trener svih vremena, Valero Rivera, namučila se da savlada izabranike Dejana Perića.

Odlično je meč započeo srpski tim, poveo 7:4 u prvih desetak minuta, kada je katarska klupa zatražila tajm-aut. Katarci su uspeli da preokrenu meč u svoju korist do kraja prvog dela, ali je u nastavku, Srbija, predvođena Davorom Čuturom (6) i Nemanjom Zelenovićem (5), ponovo povratila kontrolu nad utakmicom i povela 21:19.

Držali su se „orlovi“ do 51. minuta, kada je rezultat glasio 23:23. Par odbrana golmana Katara, Gorana Stojanovića, poguralo je njegov tim ka pobedi. Memišević je dva minuta pre kraja postigao poslednji gol za domaćina (27:24), da bi srpski rukometaši sa dva gola ublažili poraz na samom kraju…

Najefikasniji u timu Dejana Perića bili su Davor Čutura sa šest i Nemanja Zelenović sa pet pogodaka, a na drugoj strani Rafael de Kosta je bio bolji od ostalih sa osam golova.

Naša selekcija će na turniru u Kataru odigrati još i meč protiv reprezentacije Rusije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Mi jedino da trazimo da se sve utakmice igraju u Nisu i Beogradu…jedino tako mozete da pobedite…valjda ce da izadju u susret…jao i tzv reprezentaciji kosova…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter