0
Ostali sportovi

FOTO: kajakss.org.rs

ŽETVA MEDALJA I UBUDUĆE: Kajakaši najavljuju zlatnu godinu

Objavljeno: 24.12.14 u 14:24

Kajakašica Nikolina Moldovan najavila je još uspešniju godinu od ove, s ciljem osvajanja olimpijske medalje u Rio de Žaneiru 2016.

Moldovanova je na prvenstvu sveta u Moskvi ove godine osvojila srebrnu medalju u tandemu sa sestrom Oliverom u k-2 500 i bronzu u k-1 200 metara.

– Ova godina je najbolja u mojoj karijeri, a naredne nam je cilj osvajanje što više normi za Olimpijske igre. Nadam se da će 2015. biti zlatna godina, s obzirom da je ova bila srebrno-bronzana – rekla je Moldovanova, a prenosi Tanjug.

Trener Dragan Plavšić poručio je da da je pred kajakaškom reprezentacijom veliki zadatak u predolimpijskoj 2015. godini.

– Želja nam je da naredne godine održimo kontinuitet uspeha, koji bi kulminirao na Olimpjjskim igrama. Nadamo se zlatu, ali bismo bili srećni i sa srebrom i bronzom – rekao je Plavšić.

Pohod na olimpijske norme najavili su i bronzani na SP Marko Tomićević, kao i Milenko Zorić i Stefan Vekić.

– Prioritet nam je osvajanje kvota za Igre. Imamo fenomenalnu generaciju i siguran sam da će olimpijska medalja doći“, rekao je trener Uroš Pavlović, porucujući da sportski uspeh dolazi kao plod kombinacije obrazovanja, rada i iskustva.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter