0
Ostali sportovi

PERUNIČIĆ STRAHUJE I UPOZORAVA: Privatizacija jedino rešenje, ali klubovi se plaše nepoznatog

Objavljeno: 23.12.14 u 18:28

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić rekao je da je privatizacija najvećih srpskih klubovova neimnovnost i jedini način da profesionalizam opstane, iako se mnogi plaše tog procesa smatrajući da je u pitanju „put u nepoznato“.

– Svakim danom nešto novo se čuje. Čelnici naših najvećih klubova se plaše nepoznatog. Oni funkcionišu kao nevladina organizacija i država se nikad nije mešala, osim što im je finansijski pomagala. Svi u fudbalskom svetu govore o privatizaciji, što je neminovnost jer je ovakvo stanje neodrživo. Ne vidim drugi način ako želimo da održimo profesionalizam u sportu – rekao je Peruničić i dodao:

– Gledali smo kako u regionu rade Hrvatska, Rumunija, Mađarska i moraćemo i mi da se odlučimo za neki od modela. Svaki zakon je komplikovan jer mora da prođe javnu raspravu. Strategija postoji, sve je u proceduri, ali nisam siguran da će to biti u skorije vreme – istakao je Peruničić.

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter