0
Ostali sportovi

Foto: STARSPORT

NAJBOLJI GOLMAN KUPA SRBIJE: ‘Podstrek za dalje ali više bi mi značio da je Partizan osvojio trofej’

Objavljeno: 23.12.14 u 15:34

Golman Partizana Dimitrije Rističević poneo je epitet najboljeg golmana na Kupu Srbije. To priznanje ga baš i nije usrećilo kao ono 2011. kada je proglašen za najboljeg čuvara mreže na omladinskom Svetskom prvenstvu, jer je Srbija tada osvojila zlato, a Partizan je u ponedeljak uveče poražen od Radničkog u finalu prvog ovosezonskog takmičenja.

– Prva mi je sezona da sam prvi golman i individualni pehar je važan, već na prvom takmičenju, i samo je podstrek da tako nastavim. Čudan je osećaj i ine znači mi onoliko koliko bi mi značilo da smo osvojili trofej. Pogotovo sa ovako mladom ekipom… Pohvalio bih i kolegu Radića koji je pružio izuzetnu partiju i držao svoju ekipu u igri – prvi su utisci Dimitrija Rističevića.

Borio se Partizan, smanjio na gol zaostatka dva i po minuta pre kraja.

– Bili smo sve vreme blizu. Malo nas je poremetilo suđenje, dali su nam četiri minuta igrača više, pa onda njima peterac, pa njima dva igrača više… Tu smo se malo pogubili. Mlada smo i neiskusna ekipa, nismo se najbolje snašli u tim trenucima. Oni su se odvojili na 3:1 i celu utakmicu su držali tu prednost. Uspeli smo da priđemo na gol minusa, imali smo dosta šansi i nismo ih realizovali. Na kraju je presudilo njihovo iskustvo i mogu samo da im čestitam na zasluženoj pobedi, a mojoj ekipi na borbi.

Finalna utakmica je bila jako slična kao ona sa Jugom u Ligi šampiona.

– Da. Stavrno igramo dobro u odbrani, ali fali nam nešto u napadu. Nemamo iskustvo igranja u tim velikim, jakim utakmicama, ali s obzirom na mladost ekipe, igramo zaista dobro.

Baš kao i u meču sa Dubrovčanima, ni protiv Krajujevčana crno-beli nisu iskoristili brojačanu prednost. Za to vreme nisu postigli ni jedan jedini gol.

– Tek treba da se pozabavimo tim problemom. Očegledno je da nam nešto fali. Uveče nam se strah u kosti i neka neopreznost i zbog toga ne možemo da realizujemo igrača više. Poradićemo na tome da nam se ubuduće to ne dešava. Da imamo taj segment igre, ove utakmice bismo rešili u svoju korist, ali fali nam ta realizacija.

Kupom Srbije se završava ovaj deo sezone. Očekivanja za drugi?

– Očekujem da se u regionalnoj ligi plasiramo u grupu najjačih osam timova, a u Ligi šampiona da pokušamo da pobedimo Špandau i Galatasaraj, što i planiramo. Nadamo se i da protiv ovih jačih ekipa kod kuće uzmemo neki bod i da ih iznenadimo… U prvenstvu je cilj finale, sa kim kod da igramo.

Narednu godinmu počinju mečom na Banjici, 10. januara Partizan dočekuje Mladost u Triglav regionalnoj ligi.

– Pripremićemo se za taj meč, jer nam je mnogo bitan. U Zagrebu smo se, da ne kažem obrukali, ali odigrali smo najlošiju utakmicu ove sezone i želimo da im se revanširamo na našem bazenu. Imamo šanse da ih pobedimo – zaključio je za HotSport najbolji golman Kupa Srbije, Dimitrije Rističević.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter