Srpska atletičarka i rekorderka u bacanju koplja Tatjana Jelača ovih dana sprema se za nove izazove u 2015-toj godini.

Povezane vesti

Jelača je ove godine imala svoju najjuspešniju sezonu do sada, kada je novim nacionalnim rekordom osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu, i time zapisala nove stranice istorije kraljice sportova.

Evropska vicešampionka odlučila je da se sa svojim timom i ove godine priprema na Tenerifima.

– Ovde dolazimo već nekoliko godina unazad i zadovoljni smo uslovima, pa smo se zbog toga ponovo odlučili za isto mesto. Imamo sve što nam je potrebno za dobar rad. Ovo su bazične pripreme i radimo obimne treninge. Puno skokova, sprinta, bacanje medicinki, kugla,teretana… koplje za sada ne radimo ceo zalet, počeli smo lagano sa pola zaleta – kaže Jelača.

Na osnovu trenutnih rezultata i trener i Tatjana su zadovoljni, jer treninzi pokazuju da je dosta bolja u odnosu na prošlu godinu u ovo vreme.

– Rame za sad ne pravi problem tako da možemo sve da radimo. Plan je da se pojača teretana po dolasku u Srbiju kako bi na sledećim pripremama počeli da bacamo koplje sa celim zaletom. Ono sto je najvažnije jeste da ostanem zdrava i u tom slučaju možemo da se nadamo dobrim rezultatima u sledećoj sezoni. Verujem da će biti tako. Uz veliku podršku mog tima: AK Crvena Zvezda, Atletskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta i Čačanske banke, mnogo je lakše da se plan sprovede na najbolji mogući način – kazala je reprezentativka Srbije u bacanju koplja Tatjana Jelača.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.