Bivši srpski NBA igrač, sada kik-bokser, Darko Miličić našao se nedavno na meti hrvatskih medija zbog svojih tetovaža četničkih boraca u antifašističkoj borbi tokom II svetskog rata.

Povezane vesti

Kao što je poznato, Miličić se na svom premijernom kik-boks meču pojavio u majici „Četnici Srbija“, a navedena majica i tetovaže nikako se nisu dopale hrvatskim medijima.

U oštrim kritikama komšije su navele da je „Miličić napustio posrnulu košarkašku karijeru“ te da je postao „još lošiji bosker“.

Miličić nije želeo puno da se osvrće na reči hrvatskih medija, ali je istakao da ga kritikuju “licemeri“, pa povodom političkih prozivki iz Hrvatske poručuje da svoj narod voli, a da druge poštuje, podsećajući pritom i na činjenicu da je tokom košarkaške karijere igrao zajedno i sa hrvatskim reprezentativcem Zoranom Planinićem, sa kojim se odlično slagao.

– Ne zavirujem u tuđe dvorište, već se trudim da ako mogu i pomognem u čišćenju svog. Mogu svakoga da pogledam u oči, bez obzira koje je nacije, ili vere. Ali sa licemerima, koji su kod kuće „veliki Hrvati“, a kad dođu ovde sve ublažavaju, pa čak i znaju da zapevaju naše slobodarske pesme, nemate šta da pričate. Budi ono što jesi – kazao je Darko Miličić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.