0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Zvezda brani trofej ako izbaci Radnički, Partizan favorit protiv Voše

Objavljeno: 18.12.14 u 16:14

Četiri najbolja srpska kluba u nedelju i ponedeljak boriće se za prvi ovosezonski trofej, Kup Srbije. Fajanal-for se igra u Bečeju, a u prvom polufinalu od 18.00 časova sastaće se Partizan i Vojvodina, a u drugom, od 20.00 sati Crvena zvezda i Radnički.

Bečej je pre godinu daan bio domaćin finala Superkupa Evrope u kojem su se sastali Crvena zvezda i Radnički, a sada Kupa Srbije. Gradonačelnik tog grada Vuk Radojević je naglasio da Bečej voli i živi za vaterpolo rekao da im je zadovoljstvo što se takmičenje odrćava kod njih.

Predsednik Partizana Aleksandar Šoštar i sam je svejevremeno igrao u Bečeju i bio deo generacije koja je osvojila Ligu šampiona.
– Proveo sam tamo četiri godine kao igrač, osvojio LŠ i znam šta znači vaterpolo za Bečej. Nažalost, imali su pauzu od desetak godina i presrećan sam što i na ovakav način se vaterpolo vraća tamo. Siguran sam da nas i ovog vikenda očekuje spektakl. Mi iz vaterpola smo jedna mala porodica i iz tog razloga svaka prilika je neohodna da napravimo promociju vaterpola, jer vaterpolo to svim rezultatima zaslužuje i na klupskom i reprzentativnom planu. Zaslužuje dobar status, vaterpolo i ima dobar status, ali treba da ima još bolji i to i zaslužuje. Fajnal-for je prilika da priredimo vaterpolo spektakl i da još jednom pozicioniramo naš sport tamo gde mu je i mesto – istakao je Šoštar.

O ambicijama Partizana rekao je sledeće:
– Partizan jeste favorit na papiru u prvom polufinalu, kao što je i Jug bio u sinoćnoj utakmici Lige šampiona, pa smo videli kako se sve odvijalo do kraja. Sve ono što stoji na papiru treba pokazati u bazenu. Ne bežimo od toga da smo u toj utakmici favoriti, a mislim i da smo favoriti na i na čitavom Kupu. Razmišlajmo korak po korak, sve misli su za asda usmerene samo ka Vojvodini.

U ime VK Vojvodina govorio je predsednik Lazar Koljo.
– Srećni smo što se turnir odigrava u Vojvodini, u Bečeju, ali sa druge strane bitnije je da promocija vaterpola bude na onom nivou na kojem je bila i do sada. Znajući kakvi su organizatori, znamo da neće biti nikakvih problema, kao i ljude i ekipe sa kojima ćemo se takmičiti. Svesni smo da je Partizan favorit i mi treba samo da pokažemo koliko smo napredovali i koliko možemo da pružimo. Videćemo da li je to dovoljno za finale – nagalsio je Koljo.

Crvena zvezda je osvojila dva uzastopna Kupa.
– Hvala Savezu i Bečeju što su nam omogućili da igramo tamo. To je pomoglo klubovima da smanjimo troškove, koji su veliki. Ne bih mnogo da pričam o Kupu, ali video sam da je ovaj pehar lepši nego poslednja dva koja smo osvojili. Želeli bismo da Kup ponovo završimo osvajanjem trofeja, ali Radnički je u prednosti, jer igraju jake evropske utakmice – rekao je predsednik Zvezde Viktor Jelenić.

Predstavnik Radničkog Marko Bogdanović se najpre zahvalio Bečeju, koji je sjajno organizovao takmičenje pre godinu dana.
– Nadam se da će tako da bude i u nedelju i u ponedeljak. Što se samog turnira tiče Uprava je ispred stručnog štaba postavila za cilj osvajanje domaćih trofeja. Prva prilika je već za vikend. Naš klub je pretrpeo određene izmene, možda je prednost Zvezde svežina u ovom trenutku, jer smo mi imali jaku i tešku utakmicu u okviru Lige šampiona juče. Imaćemo malo vremena da se ekipa osveži i odmori, ali možemo da očekujemo još jedan vaterpolo spektakl u Bečeju i drago mi je što se Bečej na velika vrata vraća na mapu Evrope – nije krio zadovoljstvo Bogdanović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter