0
Ostali sportovi

LIGA ŠAMPIONA: Radnički traži prvi trijumf protiv Rađenovog Olimpijakosa

Objavljeno: 17.12.14 u 12:07

Vicešampion Evrope, kragujevački Radnički, danas od 16.00 časova gostuje Olimpijakosu u drugom kolu Lige šampiona. Šumadinci traže prvi trijumf, pošto su na otvaranju grupne faze na svom bazenu poraženi od Pro Reka sa 12:5, dok je Olimpijakos igrao nerešeno, 9:9 sa Brešom.

Golman Šumadinaca Zdravko Radić rekao je da je Olimpijakos favorit .

– Grčki tim je sačinjen od vrhunskih pojedinaca i izuzetno je neugodan na svom bazenu. Sigurno je da su favoriti, ali verujem da nismo toliko lošija ekipa od njih i pokušaćemo da pobedimo, kako bismo povećali šanse za plasman na Fajnal-siks. Mislim da će se između ova dva tima voditi borba za treće mesto koje vodi na završni turnir – rekao je Radić.

Ujedno, ovaj meč če biti i glavna provera Kragujevčanima za Kup Srbije.

– Olimpijakos je jaka ekipa, za svaki respekt, posebno kada igra u Atini. Praktično su reprezentacija Grčke u malom, pojačana dvojicom vrhunskih stranaca. Pokušaćemo da pružimo naš trenutni maksimum, a videćemo da li je to dovoljno. Takođe, ovu utakmicu iskoristićemo i kao generalnu probu za Kup Srbije – rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović.

Iako se nisu sastajali u takmičarskim mečevima, Radnički i Olimpijakos se dobro poznaju jer su sparingovali prošle godine u Atini, a na početku ove sezone su se sastali na turniru „Engin Bora“ u Turskoj, gde je grčki tim bio bolji (8:6), a kasnije i osvojio trofej ispred drugoplasiranog Radničkog.

Vaterpolista Radničkog Filip Trajković istakao je, međutim, da ta utakmica ne odslikava pravi odnos ekipa.

– Mi smo se tada tek upoznavali i nismo bili u punoj formi. Sada očekujem povoljniji ishod. Kroz snimke utakmica analizirali smo njihovu igru i uvideli neke slabosti, ali i gde smo mi grešili. Imaju dosta odličnih šutera i dobre centre, dok im je bek Nikola Rađen stub odbrane. Pokušaćemo da izgradimo dobru igru na temeljima jake defanzive, a u napadu da iskoristimo svoja oružja, pre svega kontru – kazao je Trajković.

Meč se igra na bazenu „Papastrateio“ u Atini.

2. kolo

Olimpijakos-Radnički u 16.00, Eger-Pro Reko u 19.00, Barseloneta-Breša u 19.30.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter