0
Odbojka

FOTO: Youtube/ Screenshot

MALVERZACIJE U ODBOJCI: Prvi čovek FIVB pokrao zemljake

Objavljeno: 14.12.14 u 11:20

Bivši predsednik Brazilske odbojkaške konfederacije Ari Grasa osumnjičen je za korupciju i finansijske malverzacije.

Grasa je ranije ove godine odstupio sa mesta prvog čoveka BVC, ali je ostao na funkciji predsednika Svetske odbojkaške federacije. Brazilska antikorupcijska agencija pronašla je finansijske neregularnosti kod Grase i iznela ih u izveštaju na 50 strana.

Grasa se sumnjiči da je milione evra usmerio u kompanije koje on kontroliše preko prijatelja i članova svoje porodice. Odbojka je jedan od najpopularnijih i najuspešnijih sportova u Brazilu, od koga se u toj zemlji očekuje da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

To nije prošlo bez reakcije, pa je reprezentativac Endres Muriljo optužio nekadašnjeg prvog čoveka nacionalnog saveza te zemlje za izdaju.

– Posvetili smo naše vreme, znoj, kolena, ramena… toj osobi koja nas je na žalost izdala. Rezimirali smo svoja osećanja i osećamo se izdanima i ogorčenima – rekao je Muriljo.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter