0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP ZA RUKOMETAŠICE: Kraj za Srbiju, vicešampion sveta eliminisan u grupnoj fazi

Objavljeno: 12.12.14 u 21:54

Ženska rukometna reprezentacija Srbije završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj već posle grupne faze takmičenja pošto ni u trećem kolu grupe D nije zabeležila pobedu. U odlučujućem duelu u kojem je našoj selekciji bio potrebna trijumf protiv Slovačke ekipa Saše Boškovića je poražena sa 23:21 (6:11)

Prosto je neverovatno šta je naša reprezentacija uspela da ispusti u duelu sa Slovakinjama. U prvom poluvremenu Srbija je imala sedam golova viška (11:4), ali su Slovakinje uspele da smanje zaostatak do odmora na 11:6. Kada su sredinom drugog dela uspele da dođu i do izjednačenja (15:15) bilo je jasno da nas čeka neizvesna završnica.

U poslednjim minutima više umeća i znanja imale su Slovakinje koje su koristile svaku grešku našeg tima koji je promašio svih pet sedmeraca što je samo jedan od segmenata igre u kojima bi trebalo tražiti razloge katastrofe.

Nerešiva enigma za našu odbranu bila je Sukenikova sa osam golova, dok je u našem timu najefikasnija bila Cvijićeva sa šest, a uz nju u napadu se istakla samo još kapiten Lekićeva koja je četiri puta pogodila mrežu odlične Gubikove.

U drugu fazu i naše grupe D plasirale su se Francuskinje koje prenose sva četiri boda, zatim Crnogorke sa dva i Slovakinje koje nemaju niejdan poen na svom kontu.

Debakl naše selekcije je utoliko veći ako se zna da je izgubljena šansa za plasman na Svetsko prvenstvo, samim tim i na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter