0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

STOILJKOVIĆEVA PORUČUJE: Moramo da se dignemo i pobedimo Slovačku!

Objavljeno: 11.12.14 u 17:18

Rukometašica Srbije Jovana Stoiljković ne veruje da njena ekipa može još jednom da ponovi tako slabu igru u napadu kao protiv Francuske.Rukometašice Srbije u petak u 20.15 igraju sa Slovačkom utakmicu trećeg kola takmičenja u Grupi D na EP.

– Najvažnije je da se psihički povratimo u dalji tok takmičenja. O ekipi Slovačke ne znamo baš mnogo, ali imamo jedan dan da se pripremimo i da prodjemo u naredni krug – rekla je Stoiljkovićeva, а prenosi Beta.

Protiv Slovačke treba da se igra veoma agresivno, ali i pametno.

– Verujem da se Slovačka ekipa ozbiljno priprema za meč s nama. Sigurna sam da ćemo protiv njih pružiti maksimum. Ne može da nam se ponovi da u jednom poluvremenu postignemo tri gola.

Karakteristika rukometašica Slovačke da mnogo trče i da im je to „najjače oružje“.

– Imali smo loš pristup utakmici protiv Francuske i to sada moramo da promenimo. Odbrana nam je bila korektna, međutim, napad moramo da popravimo, da budemo odlučnije, pametnije, strpljivije… Biće sve u redu.

Selektor reprezentacije Srbije Saša Bošković istakao je da sve što se desilo posledica nedostatka zajedničkih treninga.

– Kada ne damo prvi gol, uvuče se neka doza nesigurnosti. Mi moramo da zaboravimo tu utakmicu (s Francuskom), da se okrenemo meču sa Slovačkom. Za nas je to utakmica za medalju. Ako hoćemo da idemo u drugi krug, moramo da pobedimo“

Prema njegovim rečima, ekipa će imati u četvrtak jedan trening i kako odradi taj trening, tako će igrati i na utakmici.

– Mi smo povređene devojke medicinski vratili, ali ne i taktički. Ima nešto, kada gledaš i hoćeš, ali ruka te ne posluša. To je ono što nama nedostaje –  rekao je Bošković.

On je ponovio da je cilj ove reprezentacije odlazak na Olimpijske igre u Rio i da je Evropsko prvenstvo samo put do tamo. Na taj način je objasnio zašto nije zamenio povređene reprezentativke junuiorkama, ali i istakao da nema nameru da podnosi ostavku, bez obzira kakav rezultat njegova ekipa ostvari.

Evropsko prvenstvo održava se od 7. do 21. decembra u Mađarskoj i Hrvatskoj.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter