0
Ostali sportovi

ZILKIĆ OČEKUJE MEDALJU: Amela je psihički veoma spremna

Objavljeno: 06.12.14 u 18:45

Trener Rifat Zilkić od mlađe seniorke Amele Terzić očekuje borbu za medalje na Evropskom prvenstvu u krosu, koje će se 14. decembra održati u Bugarskoj.

– Želimo opet na postolje, iako će, počev od samih uslova na zahtevnoj stazi, biti veoma teško. Amela je psihički veoma spremna, što bi moglo da presudi. Mislim da treba da se trči glavom, više nego telom – rekao je Zilkić radiju ‘Sto plus’ a  prenosi ‘Beta’.

Reprezentativni trener je ocenio da je 21-godišnja Novopazarka kvalitetno odradila pripreme u Ulcinju.

– Dobro smo radili na crnogorskom primorju, iako smo, možda malo zakasnili. Poslužilo nas je vreme i treninzi su se odvijali po planu. Kad neko navikne da osvaja trofeje, to stvara veliki pritisak, ali navikli smo se – kazao je Zilkić.

On je dodao da će u Samokovu nastupiti trenutno najbolje evropske trkačice.

– Trčaće elita, sa sjajnim Holanđankama, Britankama koje predvodi Emelija Gorecka, Nemicama. Među favoritima bi trebalo da bude i Ruskinja Gulšat Fazlitdinova – ocenio je Zilkić.

Amela Terzić je na prošlogodišnjem kontinentalnom kros prvenstvu u Beogradu bila druga u uzrastu mlađih seniorki, a pre toga je, kao juniorka, osvojila zlato (Sentandreja, 2012), srebro (Albufeira, 2010) i bronzu (Velenje, 2011).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter