0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE (Ž): Lindzi Von ponovo pobeđuje, Amerikanke izdominirale u Lejk Luizu

Objavljeno: 06.12.14 u 23:20

Nakon gotovo pune dve godine pauze jedna od najboljih skijašica ikada Lindzi Von ostvarila je pobedu na nekom takmičenju Svetskog kupa pošto je u spust trci u kanadskom Lejk Luizu ostvarila najbolje vreme.

Ona je stazu prešla u vremenu 1:50,45 minuta što je za gotovo pola sekunde bilo bolje ostvarenje od drugoplasirane Stejsi Kuk (1:50,97) i za 57 stotinki bolji rezultat od Džulije Mankuzo koja je trku završila na trećem mestu (1:51,05), a zanimljivo je da su sve tri skijašice koje su završile na pobedničkom postolju Amerikanke.

Vonova se ovim trijumfom bodovno izjednačila sa Tinom Maze koja je današnji spust završila na osmom mestu pa obe imaju po 132 boda u ovoj disciplini. Međutim, Slovenka je povećala prednost u generalnom plasmanu pošto sada ukupno ima 320 poena odnosno 70 više od drugoplasirane Katrin Cetel iz Austrije i 89 više od Ane Feninger, takođe Austrijanke.

Narednu trku devojke voze već u nedelju sa početkom od 18 sati po srednjeevropskom vremenu kada je na programu superveleslalom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter