0
NBA

NBA: Voriorsi izborjali i jedanaestu pobedu u nizu, Kavsi se osvetili Niksima

Objavljeno: 05.12.14 u 08:29

Tokom prošle noći u nastavku takmičenja u NBA ligi na repertoaru su bila tek tri susreta. Ekipa Klivlenda upisala je pobedu nad Niksima i tako se „osvetila“ za poraz na startu šampionata.

Kajri Irving proslavio se još u ruki sezoni kada je stekao reputaciju fantastičnog driblera. Ubrzo, usledilo je snimanje čuvene reklame za „Pepsi Maks“ u kojoj je Kajri Irving postao „Ujka Dru„. A „Ujka Dru“ noćas je demolirao Nikse.

Fantastični organizator igre Klivlenda radio je šta je hteo odbrani nemoćnih Niksa prolazeći je kao da je šupalj sir. Na kraju je završio sa impozantnih 37 poena, što je njegov rekord dosadašnjeg dela sezone.

Indisponirana četa Derika Fišera, kao i prethodnih sezona, uglavnom se oslanja na napadačke mogućnosti Karmela Entonija. I noćas je bila identična priča, međutim, superstaru Njujorka gotovo ništa nije polazilo za rukom. Završio je samo devet poena, a u drugom poluvremenu je iz igre šutirao poražavajućih 1-9.

Lebron je ubacio 19 poena, ali je isto tako proknjižio i 12 asistencija, dok je Kevin Lav bio „pasivan“ u ovom susretu sa po 11 poena i isto toliko uhvaćenih skokova. Solidne role za Nikse imali su Amare Stodemajer sa 19 poena i Tim Hardavej sa 20 koševa.

Niksi su imali i šut za izjednačenje u poslednjim trenucima meča, ali je Melo promašio. U nastavku akcije lopte se domogao Hoze Kalderon koji je pogodio trojku, ali ipak posle zvuka sirene, pa su Kavsi slavili bez produžetka.

Košarkaši Nju Orlinsa već polako bi mogli da razmišljaju o zidanju spomenika Entoniju Dejvisu. Prvi pik s drafta 2012. godine igra u MVP ritmu od starta prvenstva, a noćas ni njegovih 30 poena i 15 skokova nije spasilo „Pelikane„, bolji od njih su bili zahuhtali Voriorsi koji su stigli do jedanaestog uzastopnog trijumfa.

Fantastični Stef Kari delio je asistencije kao na traci, a mašinerija Stiva Kera, od početka godine, deluje kao tim kome sve polazi za rukom. Upravo Kari nanizao je 19 poena uz 11 asistencija, Klej Tompson je ubacio 23, a Harison Barns je ubacio 17 uz 10 skokova i nekoliko monstruoznih zakucavanja.

U poslednjem susretu, ekipa Portlanda pobedila je Indijanu Pejsers u svom Moda Centru. Lamarkus Oldridž pokušao je da nastavi sa sjajnim partijama, ali je okončao meč sa užasnim procentima šuta iz igre (7-21).

Ipak, Ol-star Trejblejzersa stigao je do dabl-dabla sa 18 poena i 13 skokova. U poenterskom smislu noćas ga je odmenio drugi Ol-star Blejzersa, Demjan Lilard koji je završio sa 23 poena, 8 skokova i 3 asistencije.

Rezultati:

Njujork – Klivlend 87:90
Portland – Indijana 88:82
Golden Stejt – Nju Orlins 112:85

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter