0
Ostali sportovi

FFC FINALE MMA: Nastupa pod zastavom Velike Britanije, voli Srbiju i Zvezdu

Objavljeno: 05.12.14 u 12:30

Najbolja K1 i MMA promocija iz regiona, Final fight championship, stigla je i u Srbiju posredstvom televizije B92. FFC je je hrvatska organizacija koja promoviše sportiste iz celog sveta ali sa akcentom na borce iz zemalja okruženja, pa će tako na takmičenju u Beču 6. decembra nastupiti jedan od najboljih srpskih kik boksera Stevan Živković, ali i dva momka čiji su koreni iz Srbije, Dragan Pešić i Aleksandar Rakić.

Živković se vraća posle teške povrede, preloma vilice na meču sa Škodranom Veselim u aprilu. Njegov protivnik će biti vrlo iskusni Jermenin Ašugbabjan, koji ima preko 20 mečeva u MMA.

Dragan Pešić, koji je rođen u Srbiji na FFC 16 nastupiće pod zastavom Velike Britanije, njegov protivnik je trebalo da bude Darko Banović koji se razboleo, pa će se boriti sa mladim Manuelom Bilićem. 

– Bilić je odličan borac, ali moj jedini plan je da pobedim i uopšte me ne zanima ko je preko puta mene. Uradiću sve što je neophodno za pobedu i obećavam da ćemo se svi zajedno radovati – istakao je Pešić.

Zanimljivo je da je pre borilačkih sportova, Pešić bio veoma talentovan fudbaler.

– Igrao sam za FK Kopaonik iz Brusa, na mestu centarfora, bio sam prvi strelac omladinske lige tadašnje Jugoslavije, ubeležio sam i tri nastupa za kadetsku reprezentaciju – otkrio je Pešić za B 92 i dodao:

– Obožavam Crvenu zvezdu, uvek u inostranstvu izlazim u njenom dresu. Ovoga puta izaći u majici svog prijatelja koji se bori sa opakom bolešću, da bih mu pružio podršku i apelovao da mu svi ljudi dobre volje pomognu.

Momak iz Republike Srpske Aleksandar Rakić, koji nastupa pod austrijskom zastavom, u ring će sa Poljakom Marćinom Prahnijom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter