0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

BOŠKOVIĆ UOČI EP: Srbija mora da igra dobro, bez obzira ko će ići u Hrvatsku

Objavljeno: 04.12.14 u 16:24

Selektor srpskih rukometašica Saša Bošković rekao je da će konkurencija na narednom Evropskom prvenstvu biti velika. Bošković je takođe istakao da bar osam ekipa može da konkuriše za pobedničko postolje na Šampionatu ‘Starog kontinenta’, koje će biti održano od 7. do 21. decembra u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Srbija će se takmičiti u Grupi D u Osijeku sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

– Biće jako zanimljivo celo prvenstvo. Sve grupe su izuzetno jake i iz svake grupe bar dve reprezentacije žele medalju. To je osam reprezentacija za ta prva tri mesta. Nadam se da ćemo mi pokazati ono najbolje i da ćemo ostvariti dobar rezultat – rekao je Bošković.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku Danska igra najubedljivije, Norveška je u odličnoj formi i zna kako se igraju prvenstva, a Hrvatska i Mađarska će dati sve od sebe kao domaćini šampionata.

– Ima mnogo ozbiljnih reprezentacija. Kod nas u grupi to su Crna Gora, Francuska i mi, u Zagrebu će igrati Hrvatska, Švedska i Nemačka. Onda imamo Mađarsku, Norvešku, Španiju, Rusiju, Rumuniju, Dansku… Svi imaju ambicije da budu na pobedničkom postolju. Mislim da nikad prvenstvo nije bilo jače – rekao je Bošković.

Bošković je dodao da rukometašice Srbije imaju tu sreću da igraju na Evropskom prvenstvu i priliku da pokažu šta mogu.

– Bili smo četvrti u Evropi, aktuelni smo vecešampioni sveta. Naše devojke su najbolje igračice u svojim klubovima… Znamo da se nosimo s tim. Dačemo sve od sebe i publika će uvek biti zadovoljna kako Srbija igra – rekao je Bošković.

Selektor rukometašica istakao je da ceo šampionat zavisi od prve utakmica u grupi, koju će igrati sa Crnom Gorom.

– Mislim da je i za nas i za Crnu Goru ta prva utakmica najteža. Ta utakmica je ključna za Evropsko prvenstvo. I Francuska je sjajna reprezentacija… Slovačku ne poznajemo dovoljno, ali i ona će biti nezgodan rival, jer je smatraju autsajderom, a onda može da pokaže najviše – rekao je Bošković.

Bošković je dodao da je cilj Srbije odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro 2016. i da mora dobro da se igra na Evropskom prvenstvu, kako bi ostvarila dobar rezultat i kasnije imala lakši žreb za baraž za Svetsko prvenstvo.

– Srbija mora da igra dobro, bez obzira ko će ići u Hrvatsku. Nadam se najboljem, jer su spremne tri, četiri igračice, koje su bile povređene. U toj prvoj utakmici protiv Crne Gore, moraćemo dobro, dobro da se oznojimo ako hoćemo dobar rezultat – rekao je Bošković.

Prema njegovim rečima, na nedavno završenom turniru u Norveškoj, njegova ekipa je igrala dobro samo u nekim periodima utakmica.

– Najviše sam zadovoljan što smo se vratili iz Norveške bez povreda. Devojke su dale maksimum. Otišli smo bez treninga, sa iznuđenim sastavom i to je bilo to – rekao je Bošković, a prenosi Beta.

Rukometašice Srbije su na završnim pripremama za Evropsko prvenstvo u Novom Sadu, a prvu utakmicu na šampionatu igraće u ponedeljak, 8. decembra, sa Crnom Gorom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter