0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

POSUSTAO U FINIŠU: Stjepanović izgubio medalju u poslednjih 25 metara!

Objavljeno: 03.12.14 u 16:26

Srpski plavač Velimir Stjepanović nije uspeo da se okiti medaljom prvog dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u malim bazenima, u Dohi. Velimir je zauzeo šesto mesto na 200 metara kraul sa vremenom 1:42,48, iako je vodio celu trku, sve do poslednjih 25 metara.

Prvo zlato na SP u Dohi osvojio je Južnoafrikanac Čed Le Klos s vremenom 1:42,45, za 22 stotinke je bio brži od Rusa Danila Izotova, dok je trećeplasirani bio Amerikanac Rajan Lohti.

Velimir se u finale plasirao kao četvrti, sa vremenom 1:42,66, u finalu je plivao još brže, ali je posustao u samoj završnici. Ivan Lenđer je  zauzeo 22. mesto u trci na 100 metara delfin sa rezultatom 51.50 i nije szigao ni do polufinala.

Stjepanović će u Dohi plavati još dve discipline, 200 metara delfin i 400 metara slobodno. On je nedavno dobio nagradu „Sportista godine“ u izboru magazina Eskvajer.

 

Drugog dana Svetskog prvenstva plavaće Miroslava Najdanovski (100 slobodno) i Boris Stojanović (50 slobodno).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter