0
Ostali sportovi

BIATLON: Naši dobro pucali, ali slabo skijali u Estersundu

Objavljeno: 03.12.14 u 20:40

U švedskom Estersundu večeras je održana prva ovosezonska biatlonska trka u individualnoj konkurenciji na 20 kilometara u kojoj je Srbija imala dva predstavnika.

Damir Rastić je trku završio na 57. mesto tako da nije bio ni blizu osvajanja bodova (prvih 40 se boduje). Iako je imao samo dva promašaja (u ovoj disciplini se dodaje po minut za svaki promašeni hitac) Rastić je za pobednikom kasnio punih 8:15,4 minuta. Tek nešto slabije pucao je Edin Hodžić koji je promašio tri od ukupno 20 meta, ali i njegov problem je bilo skijanje pa je na kraju završio kao 89. od ukupno 102 takmičara sa zaostatkom od 11:35,5 minuta.

Trijumfovao je prošle sezone najbolji biatlonac u ovoj disciplini Norvežanin Emil Hegle Svendsen koji je bio jedini takmičar sa svih 20 pogođenih hitaca pa mu je vreme od 53:25,6 minuta bilo dovoljno za pobedu. Ukrajinac Sergej Semjonov je kasnio minut i 17 sekundi i zauzeo je drugo mesto, a poput njega i Čeh Mihal Slesingr je imao jedan promašaj, ali dva minuta i osam sekundi zaostatka što mu je bilo dovoljno za treće mesto.

Od biatlonaca sa ovih prostora najbolji su bili Slovenci Klemen Bauer i Jakov Fak koji su zauzeli 22. odnosno 24. mesto.

U četvrtak je na programu individualna trka u konkurenciji dama na 15 kilometara, dok će momci ponovo na stazi u Estersundu u subotu ujutro kada se vozi sprint na 10 kilometara.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter