0
Odbojka

POTVRĐENO: Odbojkaši i odbojkašice na prvim Evropskim igrama

Objavljeno: 02.12.14 u 19:27

Posle sastanka predstavnika Odbojkaškog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije doneta je odluka da ženska i muška seniorska reprezentacija Srbije učestvuju na prvim Evropskim igrama 2015, koje će se održati od 12. – 28. juna u Bakuu, u Azerbejdžanu.

U Azerbejdžanu će igrati po 12 seniorskih selekcija u obe konkurencije. Plasman na premijerne Evropske igre, po odluci CEV izboriće po 9 najboljeplasiranih reprezentacija sa CEV rang liste, kao i još po 2 reprezentacije, koje se nisu kvalifikovale, sa CEV rang liste Evropske lige u poslednje četiri godine (2011. – 2014.).

Sve reprezentacije se mogu prijaviti tek nakon dogovora sa Nacionalnim olimpijskim komitetom.

Plasman na Evropske igre 2015. u konkurenciji seniorki stekli su: Azerbejdžan (domaćin), Rusija, Srbija, Italija, Turska, Nemačka, Holandija, Poljska i Belgija (na osnovu CEV rang liste) i Bugarska i Rumunija (na osnovu rezultata u Evropskoj ligi). U slučaju da neka od navedenih reprezentacija otkaže učešće ili ne postigne dogovor sa Nacionalnim olimpijskim komitetom, na listi potencijalnih učesnika su: Češka, Francuska, Španija, Ukrajina, Izrael, Belorusija, Slovačka i Grčka.

U konkurenciji seniora, plasman na Evropske igre 2015. izborili su: Azerbejdžan (domaćin), Rusija, Italija, Srbija, Poljska, Bugarska, Nemačka, Francuska, Finska i Belgija (na osnovu CEV rang liste) i Slovačka i Turska (na osnovu rezultata u Evropskoj ligi). U slučaju da neka od navedenih reprezentacija otkaže učešće ili ne postigne dogovor sa Nacionalnim olimpijskim komitetom, na listi potencijalnih učesnika su: Slovenija, Češka, Holandija, Portugalija, Španija, Grčka, Estonija, Crna Gora i BJR Makedonija.

U odbojci na pesku, u Bakuu će igrati po 30 ekipa u obe konkurencije, na osnovu CEV rang liste od 1. januara 2015. Svaka nacionala federacija će moći da ima maksimum podva tima u obe konkurencije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter