0
Ostali sportovi

BOLJI USLOVI: Bekrić odlazi put Tenerifa

Objavljeno: 28.11.14 u 13:55
Posle dva meseca priprema u Beogradu, Emir Bekrić zajedno sa trenerom Mirjanom Stojanović i timom, u nedelju, 30.novembra kreće put Tenerifa. Kvalitetni uslovi za trening su u ovom periodu rada najbitniji. U Beogradu je bilo poteškoća u radu.

– Otkako smo počeli sa pripremama, u oktobru, više smo improvizovali treninge i morali smo da  snalazimo, jer smo radili na stadionu Partizana, a zbog zgusnutog rasporeda utakmica, bilo je potrebno da se prilagođavamo. U Beogradu, bez kružne dvorane, koja je Emiru potrebna, ne mogu da se urade adekvatni treninzi na preponama, a kako u ovom periodu ima dosta trčanja, značiće nam odlazak u toplije krajeve. Ostajemo tri nedelje, imamo na raspolaganju trenažni objekat koji nam pruža sve što nam je potrebno za dobar rad – kaže Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića.
U novoj sezoni ima nekoliko promena.
– Sa nama je i dalje sparing partner Miloš Raović, izvrstan četristometraš, koji je i u prošloj sezoni bio deo tima. Obnovljena je saradnja sa fizioterapeutom Brankom Penićem, koji je sa Emirom radio i 2012. godine kad je osvojio medalju na Evropskom prvenstvu. U međuvremenu, došlo je i do promene kluba, sada smo u Radničkom iz Kragujevca, klub cilja prvo mesto u Kupu šampiona, i to takmičenje će Emiru biti od velikog značaja kao priprema za Svetsko prvenstvo koje ga očekuje u 2015.
bekric
Najvažnije takmičenje u narednoj godini biće Svetsko prvenstvo u Kini.
– Cela naredna godina biće važna jer se ispunjavaju olimpijske norme. Emiru će akcenat biti na Svetskom prvenstvu u Kini, gde  brani bronzanu medalju na 400 metara prepone, a Milošu Raoviću je cilj seniorsko prvenstvo Evrope gde će pokušati da osvoji odličje na 400 metara. Izvršena su testiranja u Zavodu za sport i fizičku kulturu, koja su pokazala dobru spremu i da u ovom trenutku možemo da podignemo intenzitet treninga”, kaže Mirjana Stojanović.
Prva takmičenja Emira i Miloša očekuju već u januaru.
– Imaće nastupe u dvorani početkom godine, koje ćemo iskoristiti da se što bolje pripreme za krajnji cilj. Izašle su i  norme za Svetsko prvenstvo, Emiru je na 400 metara prepone 49,50, a Milošu na 400 metara 45,50. Ništa ne prepuštamo slučaju,. Radimo detaljno, i dr Čikiriz je već napravio plan za što bolju adaptaciju na uslove u Kini. Idemo korak po korak do ispunjenja cilja – rekla je Mirjana Stojanović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našemTviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter