Kada je 2009. godine u Beogradu tragično nastradao francuski navijač Bris Taton u Srbiji je proglašen Dan žalosti, hiljade građana prestonice palili su sveće za preminulog, bilo je čak i predloga da mu se dodeli jedna ulica, opšta histerija.

Povezane vesti

Pre tri dana u Istanbulu je mučki ubijen momak iz Srbije Marko Ivković, a osim tobožnjih pretnji treneru Galatasaraja u vezi njegovog budućeg (ne)dolaska u Srbiju od zvaničnika ili građanskih udruženja nismo čuli ni reč. Niko ni da ga spomene izuzimajući njegove drugare iz navijačke grupe koji su se okupili u subotu ispred crkve Svetog Marka.

Za razliku od Beograda u Novom Sadu u utorak će građani imati priliku da odaju poštu Ivkoviću i to posle inicijative koju su pokrenule Novine novosadske u kojoj se kaže:

– Redakcija Novina novosadskih poziva Novosađane, bez obzira na navijačko ili bilo koje drugo opredeljenje, da iskažu humanost i odaju poštu stradalom navijaču Crvene Zvezde Marku Ivkoviću koji je mučki ubijen u Istanbulu, pred košarkašku utakmicu beogradskog kluba i Galatasaraja.

Pozivamo sugrađane da sutra (utorak) u 17 časova, zapale sveću kod spomenika Miletiću u centru Novog Sada i na taj način ne samo odaju poštu, već iskažu i dostojanstvo, nacionalnu svest i revolt zbog ovog gnusnog i bezumnog zločina, kao i još gnusnijih reakcija kako navijača Galatasaraja, tako i dela turske javnosti u danima nakon ubistva.

Mi ćemo samo da dodamo, stidi se Srbijo i Beograde, svaka čast Novi Sade.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.