0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

SAŠA BOŠKOVIĆ ZABRINUT: Šest igračica na lečenju, videćemo da li će biti spremne za EP

Objavljeno: 24.11.14 u 17:29

Selektor srpskih rukometašica Saša Bošković rekao je da ekipa ima dosta problema sa povredama, ali da je optimizam uoči Evropskog prvenstva prisutan. Vicešampionke sveta u ponedeljak su počele pripreme za šampionat u Hrvatskoj i Mađarskoj, prilično desetkovane, pošto zbog povreda na pripremni ‘Mobelringen kup’ u Oslu, koji se održava od 27. do 30. novembra, a neće putovati čak šest igračica.

Katarina Tomašević, Ivana Milošević, Sanja Damnjanović, Jelena Trifunović, Andrea Lekić i Kristina Liščević će se narednih deset dana lečiti i priključiće se ekipi u drugom delu priprema u Novom Sadu. Nemam razloga da budem nasmejan, ali se nadam da će svi problemni biti rešeni i da ćemo biti spremni za Evropsko prvenstvo – izjavio je Bošković.

Bošković je dodao da su rukometašice blago koje treba čuvati i da nijednoj neće dozvoliti da igra povređena i rizikuje još težu povredu.

– Ukoliko bude postojao i promil opasnosti neću dozvoliti da igraju. Većina ih povrede vuče još sa Svetskog šampionata iz Beograda, a konačnu reč daće lekari – istakao je Bošković.

Damnjanovićeva, jedna od reprezentativki koja je neizvesna za Evropsko prvenstvo, objasnila je da ima naprsnuće meniskusa.

– Nije mi lako, bila sam kod više lekara, ali je definitivno da je povreda jako nezgodna. Ukoliko uspem da je zalečim za deset dana staviću se na raspolaganje. Međutim, sa mnom ili bez mene sigurna sam da ćemo pokazati pravo lice – istakla je Damnjanovićeva i dodala da je svim igračicima u mislima plasman na Olimpijske igre.

Pivotmen Dragana Cvijić takođe ima problema sa povredom kolena, ali je u ekipi.

– Muči me koleno. Ipak, nadam se da me to neće sprečiti da igram i pružam očekivane partije – izjavila je Cvijićeva.

Pored Srbije na prestižnom turniru u Oslu nastupiće Francuska, Danska i Norveška.

Šampionat Evrope biće održan od 7. do 21. decembra, a Srbija će igrati u D grupi, u Osijeku, sa Francuskom, Slovačkom i Crnom Gorom.

hotsport.rs – Tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter