0
Ostali sportovi

Foto: STRASPORT

Rističević za HotSport: Navijači, napunite Banjicu protiv Galate!

Objavljeno: 24.11.14 u 18:02

Partizan je u nedelju uveče u Kragujevcu savlado favorizovani Radnički, čini se baš u parvom trenutku. U prošlom kolu Triglav regionalne lige su neočekivano izgubili u Budvi, a pobeda nad Šumadincima je dodatna injekcija samopouzdanja za mladi tim sa Banjice, pred početak Lige šampiona.

Crno-beli sa Šumadincima treću sezonu ‘biju bitke’ na domaćoj sceni, prošle godine i u Ligi šampiona, čak i u polufinalu, a od ove godine i u regionalnoj ligi. Ovo je tek druga pobeda Vujasinovićevih izabranika nad Kragujevčanima (prva je bila u polufinalu Kupa pretprošle sezone, a prošle godine su remizirali u grupnoj fazi LŠ).

– Nisam igrao u svim tim utakmicama, branio sam u nekoliko mečeva, a ova pobeda sada nam dođe kao iskupljenje za kiks protiv Budvana. Atmosfera u ekipi je odlična i to nas je podiglo i dalo nam snage da probamo da u Kragujevcu ‘izvadimo stvar’ – priča odlični golman crno-belih Dimitrije Rističević.

Oscilacije su prisutne i normalne kod tako mladih ekipa, ali prikazana igra u poslednja dva meča je baš drastična.

– Tako je. Budvu smo trebali da dobijemo sa 5, 6 golova razlike, a mi smo izgubili. Nije bilo za očekivati da savladamo Radnički, ali smo u tome uspeli, još na njihovom bazenu! Imamo veliku želju da smanjimo što više oscilacije u nastavku sezone i da budemo još mnogo bolje.

Partizan obično dobro igra protiv Šumadinaca i dugo bude u rezultatskoj igri, a onda oni po pravilu na kraju prelome meč na iskustvo. Da li je bilo bojazni da je tako nešto moglo da se desi i sinoć?

– Ne, bar sam ja u vodi osećao da nema šanse da mogu da nas dobiju. Bio sam siguran u to, malo sam se uplašio pri kraju zbog sudija i isključenja, ali nismo dozvolili drugačiji ishod meča. Puni smo samopouzdanja i to se videlo.

Tim sa Banjice je ovim mečom počeo drugu fazu grupnog takmičenja u TRL i nalazi se na četvrtom mestu.

– Dosadašnji rezultati su bili očekivani, osim tog kiksa u Budvi i visokog poraza u Zagrebu od Mladosti. Protiv Budvana smo bili favoriti, imali smo i podršku naših navijača, a desilo se to što se desilo. U Zagrebu smo odigrali baš loše, nije među nama i Mladosti tolika razlika u kvalitetu i to ćemo i da pokažemo u revanšu u Beogradu.

Cilj je da se obezbedi mesto među prve četiri ekipe u grupi i da se nastavi takmičenje u novoformiranoj grupi za šampiona TRL.
– U svaku utakmicu idemo na pobedu.Videćemo da li ćemo biti treći ili četvrti, daćemo sve od sebe kada se nađemo među osam najboljih ekipa. Pa onda, šta bude…

Navijači Partizana ni posle Slobodana Sora i Stefana Živojinovića ne moraju uopšte da strahuju za gol. Rističević je 2011. proglašen za najboljeg golmana omladinskog Svetskog prvenstva, Srbija je tada osvojila zlato, a Dimitrije će tek dokazati kakva je klasa.

– Nadam se da je tako. Od ove sezone sam prvi golman, trener Vladimir Vujasinović mi je ukazao šansu i sada ću moći da opravdam epitet najboljeg iz juniorskih dana.

U mnogome je doprineo sjajnim odbranama u pobedi nad Šuamdincima, kao generalnoj probi  pred početak Lige šampiona.

– Ovo nam je bilo zagrevanje za subotu i Galatasaraj. Veoma nam je važno da dobro odigramo na našem bazenu i da pobedom počnemo takmičenje.

Najavljuje se puna Banjica, ali i opasnost od incidenata zbog nemilih dešavanja na košarkaškom meču Galte i Zvezde i ubistva navijača Marka Ivkovića.
– Nama bi podrška mnogo značila, navijači su nam uvek igrač više. Želimo podršku, ali ne i nemile scene, posebno ne u vaterpolu. Ne bi to bilo fer prema igračima Galate. Tamo igra dosta Srba i Crnogoraca i oni zaista nisu zaslužili da se bilo šta ružno desi u subotu. Mi smo sa tim klubom uvek imali korektnu saradnju, na početku sezone smo igrali turnir kod njih i nadam se da će na tribinama sve proteći fer i korektno – nada se Rističević.

Dete Partizana i srpski reprezentativac Slobodan Nikić igra već treću sezonu u Galati, društvo mu prave Mihajlo Korolija, Srđan Aksentijević, Filip Kljajević, četvorica Crnogoraca, treneri su Žarko Petrović i Mijat Mijatović.

Podsetimo, igrači Galate su prošle sezone imali lep gest prema Partizanu i na Banjici rašili transparent sa čestitkom povodom jubileja, 50 godina od osvajanja prve titule LŠ.

Igrači Galate nisu krivi za ono što su uradili njihovi navijači, a tek Vaterpolo klub Partizan nije zaslužio da se bilo šta ružno desi u subotu. Momci su zaslužili pune tribine, ali ne zato što dolazi Galatasaraj i onoga što su uradili njihovi navijači, već zbog njih samih i igre koju pružaju. A oni nikada nijednog navijača Partizana niti Srbina nisu razočarali, nikada niko zbog njih nije morao da se stidi. Naprotiv…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter