Međunarodna asocijacija atletskih federacija (MAAF) izabrala je najboljeg muškog i ženskog atletičara za ovu godinu koja je na izmaku.

U konkurenciji za najboljeg atletičara trijumfovao je Francuz Reno Lavileni, dok je novozelandska bacačica kugle Valeri Adams najbolja u ženskoj konkurenciji.


Lavileni je u februaru ove godine na mitingu u Donjecku uspeo da obori 21 godinu star rekord legendarnog Sergeja Bubke u disciplini skok sa motkom. On je postao prvi Francuz dobitnik ovog priznanja od 1988. godine.

– Ne verujem da bolja godina od 2014. može da se zamisli, a sada imam i priznanje atletske porodice – poručio je 28-godišnji Lavileni, koji je i aktuelni olimpijski šampion.

Adams (30), koja je trijumfovala na 56 takmičenja zaredom, kazala je da je neobično da bacačica kugle osvojipriznanje u konkurenciji atraktivnijih disciplina, poput trčanja.

– Ovo je za mene, moju porodicu i zemlju, ali i za sve žene kuglašice – kazala je dvostruka olimpijska i četvorostruka svetska šampionka na ceremoniji dodele nagrada u Monaku.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.