0
Ostali sportovi

UDOVIČIĆ: Moramo da smanjimo nivo nasilja u sportu

Objavljeno: 18.11.14 u 09:44

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić, poručio je da republika Srbija mora da smanji nivo nasilja na sportskim događajima.

Udovičić je juče bio gost na OEBS-ovoj tribini o bezbednosti na sportskim događajima i tom prilikom se obratio javnosti.

– Samo zajedničkom akcijom svih nadležnih institucija i nivoa vlasti možemo se uspešno izboriti s problemom nasilja u sportu. Ovu lošu pojavu je teško iskoreniti, ali svi zajedno moramo da radimo na tome da se nivo nasilja kontinuirano smanjuje – rekao je Udovičić.

On je dodao da se moraju povećati sve aktivnosti nadležnih službi u cilju rešavanja uzroka problema s nasiljem na sportskim manifestacijama.

– Vreme je da se pojačaju aktivnosti u pravcu rešavanja uzroka nasilja. Jasna, nedvosmislena i efikasna primena zakona i maksimalna angažovanost svih nadležnih jesu neophodnost. Takodje, potrebno je pojačati edukaciju i preventivu – ocenio je Udovičić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter