U nedelju uveče na Banjici se okupila reprezentacija Srbija, koja danas kreće pu Niša, jer u tom gradu u utorak od 18.00 sati igra meč prvog kola Svetske lige.

Povezane vesti

Predsednik saveza Milorad Krivokapić je najpre, pred početak nove reprezentativne sezone, podsetio na uspeh u rethodnoj.

– Posle neuspeha na Svetskom prvenstvu 2013. konsolidovali smo redove i otsvarili sjajne rezultate u ovoj godini. Ne treba da se zaboravi da je pored uspeha seniora i juniorski pogon sa osvanajjem jednog zlata i četvrtog mesta, ali bez poraza na takmičenju, ostvario rezultate za divljenje. Naša situacija je i dalje jako teška i mi tražimo pomoć i od države i od sponzora. Nasledili smo velike probleme, dugove, a ovi momci rezultatima i ponašanjem zaslužuju da se sve to reši što pre i na najbolji način. Oni su zaista ponos Srbije.

Selektor Dejan Savić je najavio početak nove reprezentativne sezone:

– Španija nije lak rival, žele da pokažu da je slab plasman na Evropskom prvenstvu u Budimpešti bio slab dan. Oni neće igrati na Svetskom prvenstvu u Kazanju, tako da će kroz Svetsku ligu pokušati da izbore plasman na Olimpijske igre osvajanjem prvog mesta. To je i naš cilj. Igra se u 25 metarskom bazenu što je novina za sve. Tokom lige probaćemo veći broj igrača. Španija traži puni respekt i verujem da će nam niška publika pomoći da stignemo do povede. Dugo nismo igrali u Nišu i radujemo se što smo ponovo na Čairu. Za nas je odlično što će igrati i Filip Filipović koji je bio povređen.

Kapiten Živko Gocić je istakao ozbiljnost rivala:

– Nikada sa njima nismo lako prolazili, a znali su da nas neprijatno iznenade. Očekujem da će pune tribine Niša videti dobru igru. Kraći bazen ubrzava igru, biće više golova, jer se neće gubiti vreme u tranziciji igre. Nadam se pobedi. Iako smo se tek okupili posle Budimpešte, nema potrebe da se uigravamo.

Novi sponzori saveza su Vinner lopte, zvanićne lopte VSS, Unika osiguranje, OMV i Tag heuer. Pozdravio ih je generalni sekretar Nemanja Marijan:

– Hvala što su prepoznali naš rad i želju da i pored svih teškoća zadržimo visok nivo u svetu. Takođe verujem da će nam se uskoro pridružiti i drugi sponzori.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.