0
Ostali sportovi

Foto: STARSPORT

SRBI U LIGI ŠAMPIONA: Partizan i Radnički ‘udaraju’ na svoje

Objavljeno: 13.11.14 u 14:06

Poznati su svi učesnici grupne faze ovogodinšne Lige šampiona, a Srbija će i ove godine imati dva predstavnika, Partizan i Radnički, jer je Crvena zvezda eliminisana u poslednjoj prepreci pred elitno takmičenje. Partizan je direktni učesnik, a Radnički, vicešampion Evrope, do LŠ je morao kroz sve tri runde kvalifikacija. Kao kvalifikanti LŠ domogli su se i Primorje (u duelu sa Zvezdom bilo je 15:8, 14:11), Solnok (bolji od OSC sa 11:9, 11:11 prvi meč) i Pro Reko (sa 13:9, odnosno 9:5 je izbacio Mladost), a Srbija će, kao i obično imati dosta igrača u najelitnijem klupskom takmičenju.

Kragujevčani će igrati u grupi A sa Barselonetom,domačinom Fajnal-siksa i sigurnim učesnikom same završnice takmičenja, šampionom Mađarske, Egerom, italijanskom Brešom, Olimpijakosom i Pro Rekom. Šumadinci će se sastajati sa nekolicinom naših igrača, jer samo u Breši nema Srba. Za Eger igraju Branislav Mitrović, Miloš Ćuk, Uroš Čučković i Boris Vapenski, za Olimpijakos Nikola Rađen, Barselonetu Nemanja Ubović. Za Pro Reko igraju Andrija Prlainović, Duško Pijetlović i bivši kapiten Šumadinaca Filip Filipović, a tim predvodi slavno srpsko i svetsko vaterpolo ime, Igor Milanović. U trećoj fazi kvalifikacija eliminisali su rumunsku Oradeu, čije boje brane Gojko Pijetlović, Marko Avramović i njihovi bivši igrači Miloš Korolija i Vojislav Čupić.

Sedmostruki šampion ovog takmičenja, Partizan, igraće u grupi B sa Galatasarajem, Špandauom, Primorjem, Jugom i Solnokm. I crno-beli će snage odmeriti sa svojim bivšim igračima i srpskim reprezentativcima, asovima koji su ponikli na Banjici. Prvi put u kraijeri će Milan Aleksić i Stefan Mitrović, sa Solnokom, čiji je kapiten Živko Gocić, igrati protiv svog matičnog kluba. Boje Galatasaraja brane Slobodan Nikić, Srđan Aksentijević i letošnje pojačanje Filip Kljajević.

Grupna faza takmičenja počinje 29. novembra i trajaće do 2. maja. Fajnal siks se igra od 29. do 31. maja, u Barseloni. Iz grupa A će se porded domaćina plasirati još dve ekope, a iz grupe B tri tima će biti učesnici završnog turnira.

Srbija je dva puta uzastopno imala po dva učesnika na završnom turniru. Prošle sezone Radnički (drugo mesto) i Partizan (četvrto mesto), a pretprošle Zvezdu (prvo mesto) i Partizan (četvrto mesto). Trofej Lige šampiona po pravilu završi u rukama,a ko ne srpskog kluba, onda bar nekog našeg igrača. verovatno će tako biti i ove sezone.

Liga šampiona 2014/15.

Grupa A: Barseloneta, Eger, Breša, Olimpijakos, Pro Reko i Radnički
Grupa B: Jug, Galatasaraj, Partizan, Špandau, Primorje i Solnok.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter