0
Auto Moto

ŠAMPIONSKI: Hamilton juriša na pobedu, a za titulu mu dovoljno drugo mesto

Objavljeno: 12.11.14 u 23:33

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je u sredu da ga uoči poslednje trke u šampionatu Formule 1 prednost od 17 bodova u odnosu na klupskog kolegu Nika Rozberga ne čini mirnijim.

Poslednja trka u šampionatu Formule jedan vozi se 23. novembra u Abu Dabiju, Hamilton ima 334 boda, 17 više od Rozberga, koji je u nedelju pobedio u Brazilu ispred klupskog kolege.

U poslednjoj trci u sezoni vozači će prvi put u istoriji Formule jedan dobijati duple bodove. Pobednik će dobiti 50 bodova, pa bi Hamiltonu za titulu odgovaralo i da osvoji drugo mesto iza Rozberga (36 bodova).

– Ta prednost (od 17 bodova) me ne čini mirnijim. U igri je 50 bodova, što se nikad do sada nije dogodilo. Nikada ne znate šta će se dogoditi u poslednjoj trci… U trku ulazim sa namerom da pobedim, rekao je Hamilton, pišu britanski mediji, a prenosi agencija Beta.

Zanimljivo je da bi Hamilton mogao da ostane bez titule iako je na 18 do sada održanih trka zabeležio čak 10 pobeda odnosno dvostruko više od Rozberga.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter