0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

‘DRONOMANIJA’ I U AMERICI: Zatvorske kazne za upotrebu bespilotnih letelica

Objavljeno: 03.11.14 u 16:15

Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) zabranila je letove dronova i sličnih bespilotnih letelica u blizini stadiona i najavila jednogodišnju kaznu zatvora za sve koji budu kršili zakon.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

FAA je ovu odluku donela iz straha da bi dron mogao da se sruši u publiku tokom utakmice. Zabrana se odnosi na oko 150 stadiona u SAD koji mogu da prime minimalno 30.000 gledalaca, prenopsi Tanjug.

Ove bespilotne letelice došle su u centar pažnje javnosti prošlog meseca kada se na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije, iznad terena, pojavio dron sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

Zanimljivo je da postoji teorija, koja se istina uveliko prećutkuje, da su upravo Amerikanci odnosno agenti CIA instruisali Albance kako da naprave incident, kao i da je sam brat premijera Albanije Edija Rame, koji je glavni osumnjičeni, agent ove špijunske organizacije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter