0
Auto Moto

NOVA POBEDA HAMILTONA: Britanac sve bliže novoj tituli

Objavljeno: 02.11.14 u 23:20

Britanac Luis Hamilton zabeležio je petu uzastopnu pobedu na trkama šampionata Formule 1, desetu ove sezone, a 32. ukupno, na Velikoj nagradi SAD voženoj na stazi u Ostinu, glavnom gradu Teksasa.

hamilton

Vozač Mercedesa trijumfovao je ispred svog klupskog kolege Nika Rozberga koji je kasnio 4,3 sekunde, dok je treće mesto pripalo vozaču Red Bula Danijelu Rikardu koji je zaostao 25,5 sekundi.

Bodove su večeras osvojili još i Felipe Masa u Vilijamsu i njegov klupski kolega Valteri Botas, zatim Fernando Alonso vozač Ferarija koji je bio šesti, sedmo mesto je pripalo aktuelnom šampionu Sebastijanu Fetelu u Red Bulu, a usledili su Kevin Magnusen (Meklaren), Žan-Erik Vernje (Toro-Roso) i Pastor Maldonado (Lotus).

Hamilton sa 316 bodova odnosno 24 više od Rozberga nalazi se veoma blizu osvajanja nove šampionske titule tj. samo ne bi smeo da pravi velike greške u preostale dve trke. Treći u generalnom plasmanu je Rikardo sa 214 bodova, a slede Botas (155), Fetel (149), Alonso (149)…

Naredna trka je an programu već sledeće nedelje i vozi se na čuvenoj stazi Interlagos za Veliku nagradu Brazila.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter