7
Košarka

FOTO: STARSPORT

STRUČNI SAVET: Vujoševiću je potrebna pomoć, njegovo ponašanje plaši igrače!

Objavljeno: 31.10.14 u 12:54

Magistar psihologije Bojana Jeličić, koja je godinama brinula o mentalnom stanju naše ženske rukometne reprezentacije, smatra da je treneru košarkaša Partizana Dušku Vujoševiću potrebna stručna pomoć.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Vujošević se posle nasrtanja na mladog  Mihajla Andrića ponovo našao na udaru javnosti zbog svog neprimerenog ‘pedagoškog’ ponašanja, koje sada osuđuju i stručnjaci.

– Kako da ga komentarišemo takvo ponašanje osim kao totalno neprimereno, akcentujući da se to Vujoševiću dešava drugi put u kratkom vremenskom periodu. Dakle, tolerisati drugi put ovakvo neadekvatno ponašanje nije dopustivo, jer bi to predstavljalo ‘slanje poruke’ da je to OK.  Interesuje me kakva će biti reakcija samog košarkaškog kluba Partizan, jer će nam ona mnogo reći o tome šta dalje možemo očekivati. Nije moje da predlažem kažnjavanje i način, zato i kažem da me zanima reakcija kluba, pa i Saveza… Oni isto tako treba da preuzmu odgovornost za rešavanje i sprečavanje ovakvih daljih incidenata i slične problematike – istakla je Bojana Jeličić, a prenosi Sport.

Ona tvrdi da bi nastavak ovakvog ponašanja moglo da se negativno odrazi i na ekipu Partizana.

 Tolerisanje i neobaziranje na postojeći problem čini igrače kluba ne samo nesigurnim, čak i uplašenim, nezaštićenim… I to ne samo momke iz Partizana, već i igrače ostalih klubova, jer nesankcionisanjem ili neadekvatnim sankcionisanjem ovakvog ponašanja ‘šalje se poruka’ da je dozvoljeno ponašati se na ovakav ili sličan način prema svojim saigračima ili saradnicima, što narušava mentalni balans, kao i u osnovi samu grupu i međuljudske odnose u njoj – objašnjava magistar psihologije Bojana Jeličić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

7 Komentara

  1. Kakva se frka digla oko ovoga.Trebalo bi i u skupstini da se pokrene tema o zastiti igraca Partizana od njihovog trenera.Ako ga sad ne spakuju u ludaru mislim da ce i FMP da se ugasi.Situacija je alarmantna.Pavlaka potpisuje za par dana.

    0
    0
    Odgovori
  2. Jeste, slazem se i mislim da posle Duleta igracima bude lose. Ne znaju gde ce sa parama ! Pa covece pustite ga neka radi sta hoce. Svi znaju kako treba, a izgleda da u Srbiji imamao 5000000 trenera koji mogu da urade sve.

    0
    0
    Odgovori
  3. Kada neko nekog (NAVODNO), preko medija preporuči za lečenje (mentalno), kako se to zove nego fašizam, inkvizicija?
    Mihajlo Andrić je Partizanu doneo dve pobede ove godine,a dolazi na utakmicu Evrolige busom gsp. Niko ga nije pomenuo. Sada se prave sigurne kuće. Ne, ovo nije fašizam, ovo je ekstrakt fašizma.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter