0
Auto Moto

SRBIN UŠAO U ISTORIJU: Borković drugi u Japanu!

Objavljeno: 26.10.14 u 12:37

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je drugo mesto na trci u Japanu u Svetskom šampionatu turing automobila (WTCC) i postao prvi Srbin koji se popeo na pobedničko postolje u tom sportu.

DBorkovic1

Vozač NIS Petrol Kampos Rejsing tima je na legendarnoj stazi Suzuka prvu trku završio na osmom mestu, u drugoj je zauzeo drugu poziciju, što mu je donelo nova 22 boda.

Prvo mesto zauzeo je Gabrijele Tarkvini, dok je treći bio Norbert Mihelis.

– Bilo je fenomenalno, pobedio sam jer sam imao ogromnu podršku svoje supruge Andrijane, porodice, tima i svih navijača. Video sam u prvoj trci da mogu da stignem sve, jer sam bio brži od Monteira. U drugoj trci sam imao taktiku da ne napinjem gume i da pokušam i Tarkvinija da preteknem, ali kada me je Mihelic udario, izgubio sam malo vremena. Srećom sam uspeo da održim drugo mesto i ostanem bez oštećenja usled borbe – rekao je Borković posle trke.

Borković u generalnom plasmanu zauzima 14. mesto sa 41 bodom, dok jena prvoj pozijiciji Hoze Marija Lopez sa 422 boda, koji je posle trke u Japanu obezbedio šampionsku titulu.

Sezona WTCC završava se na stazi Guja u Makauu, gde će se voziti od 13. do 16. novembra.

hotsport.rs/tanjug

 Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter