1
Ostali sportovi

PERIĆ: Očekujem pomoć publike u duelu sa Crnom Gorom

Objavljeno: 26.10.14 u 20:27

Vršilac dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da njegove izabranike čeka težak posao u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali je istakao da je svaki igrač dužan da pruži maksimum i dostojno reprezentuje svoju zemlju.

rss-rkbor

Najbolji srpski rukometaši okupili su se danas u Beogradu, gde će se pripremati za mečeve protiv Crne Gore 29. oktobra i Izraela 2. novembra.

– Igranje za reprezentaciju je ponos, privilegija malog broja ljudi da brane boje svoje zemlje. Mi imamo prava i da izgubimo i da pobedimo, ono čega moramo da budemo svesni je odgovornost da reprezentativno predstavljamo zemlju i da verujemo u rezultat. Očekujem dobru atmosferu i da nam publika bude podrška, kazao je Perić, prenosi agencija Tanjug.

Kapiten Momir Ilić istakao je da „u sportu uvek mora da se ide napred“.

– Pred nama su kvalifikacije, ali prve dve ekipe idu dalje i imamo velike šanse. Ovo je nedelja koja će nam poslužiti da se još bolje uigramo i da pokušamo da pobedimo Crnu Goru i Izrael. Mislim da imamo kvalitet i ja se nadam dobrim rezultatima. Daćemo sve od sebe za svoju zemlju i za reprezentaciju i nadam se dobroj atmosferi u Pioniru, kazao je Ilić.

Srbija i Crna Gora sastaju se prvi put od razdvajanja dve države, a meč se igra u sredu u Pioniru od 20 sati.

Rukometaši Srbije nalaze se u kvalifikacionoj grupi 4 sa selekcijama Crne Gore, Izraela i Islanda.

Na Evropski šampionat 2016. godine u Poljskoj plasiraće se po dve najbolje ekipe iz svake kvalifikacione grupe, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter