Tradicionalno krajem oktobra vaterpolisti, članovi zlatne olimpijske reprezentacije iz Meksiko Sitija 1968. obeležavaju prvu zlatnu medalju sa ovih prostora.

Povezane vesti

Vaterpolo Meksiko

Foto: VSS

Domaćini su bili Đorđe Perišić i Dejan Dabović a u goste su iz Zagreba stigli Ozren Bonačić, Ronald Lopatni i Karlo Stipanić. Zbog zdravstvenih problema nije bilo Iva Trumbića, Miroslava Poljaka, Zdravka Hebela i pomoćnog trenera Damira Čorića. Na žalost životnu scenu su napustili selektor Aleksandar Sajfert, doktor Ivan Brković i legendarni asovi Mirko Sandić, Zoran Janković i Uroš Marović.

U petak su „Meksikanci“ bili gosti Žive Cvjetićanina u Novom Sadu gde su prisustvovali utakmici Vojvodina – Jug. Danas su imali druženje sa novinarima u Kući vaterpola gde ih je pozdravio predsednik Milorad Krivokapić.

– Ćast je biti u vašem društvu. Mnogima ste bili uzor. Osećajte se kao kod svoje kuće. Želim vam dobro zdravlje i da se još mnogo puta sastajete u Beogradu i Zagrebu – rekao je Krivokapić.

Usledile su dobro poznate ali na novi način ispričane priče o meksičkim danima. Imalo je šta da se čuje. Iako u poodmaklim godinama sportski duh, smisao za humor i ljubav prema vaterpoli ih nisu napustili.

U nedelju u 11 časova će položiti cveće na grobove preminulih drugara.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.