0
AdmiralBet ABA Liga

ĐENKA VERUJE: Lako mogu da se prave izgovori i alibi, ali mi nismo takav tim

Objavljeno: 25.10.14 u 10:04

Bek Crvene zvezde Čarls Dženkins izjavio je da priželjkuje pobedu nad hrvatskim protivnikom Zadrom u okviru nastavka takmičenja u Jadranskoj ligi.

Čarls-Dženkins-Crvena-Zvezda-zvaničan-portal

Posle izuzetno dugog i napornog puta iz Litvanije, košarkaši i stručni štab Crvene zvezde Telekom u petak predveče stigli su u Zadar. Crveno-beli će subotu dva puta raditi u dvorani Krešimir Ćosić, a na dan meča imaće još jedan uobičajeni, prepodnevni šuterski trening.

Crveno-beli su na deobi prvog mesta na tabeli regionalnog takmičenja, sa maksimalnim učinkom u dosadašnja četiri kola kao i podgorička Budućnost. Sa druge strane Zadrani imaju polovičan učinak, ali treba naglasiti da su oba trijumfa upisali na domaćem parketu, a da su u minulom kolu sa samo poenom razlike poraženi od Cibone u Zagrebu. Činjenica je da je Zadar veoma neugodan domaćin, pa nema sumnje da Zvezdu očekuje teško gostovanje.

Otežavajuća okolnost za crveno-bele svakako je pravo putešestvije koje je Zvezda imala do obala Baltičkog, a potom u povratku do Jadranskog mora. U samo tri dana, izabranici Dejana Radonjića imali su dve neprospavane noći, provedene u putu, ali su svesni da i kada je teško moraju da budu na visini zadatka. Pre nego što je izneo očekivanja pred duel sa Zadrom, Čarls Dženkins je sumirao utiske iz duela sa Neptunasom:

– Na gostovanju u Litvaniji smo veoma loše ušli u meč. Međutim, trener i stručni štab je reagovao na pravi način pa smo usled određenih promena u načinu igre uspeli da smanjimo efekat niihovog ubitačnog šuta spolja. Žestoko smo se borili i zahvaljujući velikom požrtvovanju doveli smo sebe u poziciju da imamo šut za pobedu. Međutim, nismo imali sreće. U svakom slučaju, bilo je to dragoceno iskustvo iz kog smo, siguran sam, svi nešto naučili. Nadam se da nam se greške neće ponoviti i da će nam sve to pomoći za utakmice koje su pred nama – rekao je Dženskins, a potom se fokusirao na meč sa Zadranima:

– Iako smo imali zaista veoma naporan put, pred nama je posao koji moramo da obavimo na najbolji mogući način. Sada bi lako mogli da se prave razne izgovori ili traže alibi varijante, ali mi jednostavno nismo takav tim. Mislim da je stručni štab uradio sjajan posao kako bi odmorio i osvežio ekipu i mislim da ćemo se na pravi način spremiti za duel sa Zadrom.

Dženkins o narednom rivalu crveno-belih ima samo reči hvale:

– To je veoma dobra ekipa koja je u dosadašnjem delu ABA lige prikazala vrlo dobre igre i zabeležila je neke impresivne pobede. Najbolji način da im se suprotstavimo biće agresivna igra u odbrani. Ukoliko budemo igrali čvrsto u odbrani i iskontrolišemo skok možemo da se nadamo povoljnom rezultatu. Neće biti lako, ali svu snagu i energiju moramo da sumerimo kao ostvarenju našeg cilja – zaključio je popularni Đenka.

Duel između Zadra i Crvene zvezde na programu je u nedlju od 19 sati, a direktan prenos meča možete pratiti u direktnom prenosu na TV Sport klub.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter