0
Evrokupovi

PONOVO IGRA: Vilotićev trijumfalni povratak na teren

Objavljeno: 24.10.14 u 21:33

Posle višemesečne pauze zbog povrede i operacije ligamenata, srpski fudbaler Milan Vilotić konačno je dočekao priliku da se nađe u startnih 11 fudbalera švajcarskog Jang Bojsa. Njegova ekipa savladala je favorizovani Napoli sa 2:0 u meču trećeg kola Evropa lige, a bivši štoper Crvene zvezde bio je jedan od najboljih pojedinaca ove utakmice.

vilotic-jb-bazel

Švajcarski, ali i italijanski dnevni listovi Vilotićevu partiju ocenili su visokim ocenama i svrstali ga među najbolje igrače duela na stadionu Švajcarska u Bernu. Uz podsećanje da je pre povrede bio najbolji defanzivac švajcarske lige, u izveštajima se ističe da je protiv Napolija pokazao veliki potencijal, da je osvojio svaki skok-duel, bio vrlo snažan i dominantan, pravio veliki problem napadačima italijanske ekipe i dao ogromnu stabilnost odbrani Jang Bojsa.

Švajcarski prestavnik u Evropa ligi je u Bernu došao do pobede protiv ekipe Rafe Benitesa golovima Gijoma Uarua u 52. i Leonarda Bertona u poslednjim trenucima duela.

Ovim trijumfom Jang Bojs se izjednačio na tabeli grupe I sa Spartom iz Praga i Napolijem. Sva tri tima imaju po dve pobede i jedan poraz, dok je Slovan iz Bratislave na poslednjoj poziciji. U narednom kolu za dve nedelje Vilotić i drugovi će gostovati na San Paolu ekipi Napolija.

27-godišnji Vilotić je karijeru počeo u Čukaričkom, a nastupao je i za Crvenu zvezdu i Grashoper, odakle je prošle zime prešao u Jang Bojs. Sjajni štoper je prošle sezone izabran u idealnu postavu švajcarskog šampionata.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter