0
Ostali sportovi

NEMA STOLICE U UN, ALI…: MOK priznaje Kosovo u petak

Objavljeno: 22.10.14 u 20:16

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) razmatra davanje priznanja Kosovu, a o njegovom statusu raspravljaće se u petak, izjavio je portparol MOK Mark Adams, a prenosi AP.

oks

Trodnevni sastanak Izvršnog odbora MOK održava se u švajcarskom gradu Montreu, a Adams je potvrdio da će odluka povodom zvanično podnete inicijative jednostrano priznate Republike Kosovo za prijem u punopravno članstvo te organizacije biti doneta poslednjeg dana sastanka.

Ukoliko inicijativa Kosova bude prihvaćena, time bi bio otvoren put da se na Olimpijskim igrama takmiči kao nezavisna država, navodi AP.

Olimpijski komitet Srbije (OKS) saopštio je u utorak da su svi nadležni organi u Srbiji blagovremeno obavešteni o pokušajima Kosova da putem različitih kanala dođe do članstva u MOK koji traju pune četiri godine, a koje je OKS uspešno zaustavljao.

– Imamo informaciju da su članovi MOK spremni da ovog puta daju podršku ovoj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive. Ovakav prijem bi predstavljao izuzetak koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, obzirom da u tom periodu nijedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo MOK, a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija, naveo je OKS u saopštenju, prenosi Tanjug.

Mok će u petak raspravljati i o mogućoj suspenziji Gambije zbog spora oko sedišta nacionalnog olimpijskog komitreta te afričke države.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter